Malzemeler:

200 g yumuşak tereyağ
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:

1. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve açın.

2. Yumuşamış tereyağını bıçakla küçük parçalar halinde keserek çırpma kabına koyun. Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek mikserle orta hızda malzemeler iyice karışıp açık renk oluncaya kadar çırpın.

3. Un ve dövülmüş cevizi ekleyin; mikserle yavaş hızda malzemeler özdeşleşene kadar çırpın. (Hamur tane tane görünebilir, panik yapmayın birleşiyor.)

4. Avuç içinize ceviz büyüklüğünde hamur alın ve parmaklarınızla toparlayarak yuvarlayın. Üzerini bastırmadan top halinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında 2 cm olacak şekilde dizin.

5. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika üzerleri açık kahverengi oluncaya kadar pişirin. Ilınınca üzerlerine pudra şekeri eleyin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1433
favori
like
share
Serendipity Tarih: 18.06.2007 12:58
emeğine sağlık
paylaşım için teşekkürler su perisi
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:53
güzel tariflerin için teşekkürler