Erkeklerin Diyeti Kadınlardan Farklı mı Olmalı

Son güncelleme: 19.08.2013 12:23
  • erkek diyeti nasıl olur - erkek diyetinin kadın diyetlerinden farkı - erkek diyetiyle kadın diyeti arasında ki farklar
    Beslenmenin temel esasları kadınlar ve erkekler için farklılık göstermez. Ancak erkeklerin enerji ihtiyaçları daha fazla olduğu için bunun değişik kaynaklardan edinilmesi oldukça önemlidir. Gerek protein, gerek enerji içeriği ve gerekse lif miktarı kadınlardan farklılık göstermek zorundadır.

    Erkeklerin özellikle protein açısından desteklenmesi gerekir. Bu, hormonal yapımın devam etmesi açısından çok önemlidir. Yanı sıra erkek dokusunun enerji ihtiyacı farklıdır. Bunun da devam ettirilebilmesi için, kadınlarla erkekler arasındaki beslenme düzeninin biraz farklılık göstermesi gerekir.

    Esas itibariyle yeteri kadar proteini olan, bol yeşil sebzelerden ve meyvelerden oluşan, bol lif içeren, içinde özellikle yağlı tohumlar denilen ceviz, fındık gibi gıdaların da olduğu bir beslenme şekli her iki cinse de önerilir.

    Gazete, internet gibi yerlerden öğrenilen diyetler, her kişiye uygun olmayabilir. Çünkü bireylerin özellikleri ve yaşam tarzları, onları çok özel kılar. Dolayısıyla kişileri iyi tanımak ve onların yapılarına uygun bir beslenme programının oluşturulması, bu programın sürekliliği açısından da çok önemlidir.


    alıntı
#19.08.2013 12:23 0 0 0