Sağlık sistemi masaya yatırılacak

Son güncelleme: 25.04.2007 12:53
  • Sağlıkta son dönemde hayata geçirilen uygulamalarla edinilen tecrübeler ışığında gelecek dönemde yapılması gerekenler, ilk kez geniş çaplı bir kongrede ele alınacak.

    Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği'nin (SAYED) Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle 30 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği kongrede, sağlık sistemi her yönüyle masaya yatırılacak.

    Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenecek Sağlık Kongresi'ne, sağlık sisteminde yer alan çok sayıda kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

    SAYED Başkanı ve Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, ülkede ilk defa bu çapta geniş kapsamlı bir kongrede sağlık hizmetlerinin bütün yönleriyle tartışılacağını bildirdi.

    Doğan, toplantıda, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde, geçmiş dönemdeki uygulamaların ele alınarak, gelecek yıllarda yürütülecek sağlık programlarının planlanmasına ışık tutacak değerlendirmeler yapılacağını belirtti.

    Kongrenin, gerek resmi gerekse özel sektörden, sağlık sisteminin tüm bileşenlerini bir araya getireceğini ifade eden Doğan, yöneticilerle hizmet sunucularını doğrudan buluşturacak kongrenin, uygulamada karşılaşılan problemlerin giderilmesine katkı sağlayacağını bildirdi.

    Toplantıda, özellikle gelecek yıl uygulamaya girecek Genel Sağlık Sigortasının (GSS) getireceği yeniliklerin de uygulayıcılar tarafından değerlendirileceğini anlatan Doğan, ''Yeni sistemle GSS ve Sosyal Güvenlik Kurumunun nasıl bir işleyişe sahip olacağı, sağlık kurumlarında hizmet verenlerin beklentilerinin nasıl karşılanacağı tüm yönleriyle ele alınacak. Bundan sonra sağlık sisteminin nasıl işleyeceği kongrede şekillenecek'' diye konuştu.

    Doğan, pilot illerde uygulaması süren aile hekimliğinin de kongrede masaya yatırılacağını belirtti.

    -KATILIMCILAR VE KONGRENİN GÜNDEMİ-

    Kongreye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Birol Aydemir, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey bürokrat, resmi ve özel hastanelerle ilaç ve medikal sektörün temsilcilerinin katılması bekleniyor.

    Oturumlarda, Taşınır Mal Yönetmeliği, döner sermaye saymanlık hizmetleri, hastane maliyetlerinin düşürülmesi, bütçe uygulama talimatı, fatura inceleme, yeni sözleşmeler, döner sermaye ve genel bütçeli kurumlarda denetime yönelik hususlar, 5018 sayılı kanun kapsamında taşınırların yönetmeliği, mal ve hizmet satın almaları, mesleki sorumluluk sigortası, döner sermaye işletmesi, saymanlık hastane ilişkileri, GSS ışığında aile hekimliği, özel sağlık sigortası ve yurt dışı sağlık sigortası, hizmet alımlarının dünü, bugünü, yarını, kamu özel ortaklığı işletmeleri, özel hastaneler ve özel sağlık hizmeti veren kuruluşlarla üniversite hastanelerinin sorunları tartışılacak.
#23.04.2007 12:10 0 0 0
  • evet gerçekten sağlık sistemi tekrardan gözden geçirilmeli teşekkürler
#23.04.2007 17:59 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#25.04.2007 12:53 0 0 0