Karamelize Edilmiş Rezene ve Soğan

Son güncelleme: 31.08.2013 00:19
  • rezene nasıl pişirilir - rezene garnitürü - zeytinyağlı rezeneMalzemeler:

    2 büyük soğan, ikiye bölündükten sonra boyuna kesilmiş ince dilimler halinde
    2 iri rezene tutamı, aynı şekilde dilimlenmiş.
    1/4 fincan zeytinyağı
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz
    1/4 fincan rendelenmiş Parmesan
    2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
    1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    2 çay kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı:

    1. Büyük, üzeri kapatılmamış bir tavada, orta ateşte, zeytinyağını ve tereyağını karıştırarak ısıtın.

    2. Dilimlenmiş rezene ve soğanları tavaya ekleyin ve üzerleri yağ ile kaplanacak şekilde karıştırın.

    3. Ara sıra karıştırmaya devam edin ve 10 dakika kadar sonra rezene ve soğanların üzerine tuz serpin.

    4. Ateşin ayarını düşürün ki malzemeleriniz karamelize olabilsin ama tavanın çok ısınmadığından emin olmaya devam edin ki, malzemeleriniz çok sıcakta kurumasınlar. Eğer aşırı ısınma gibi bir sorunla karşı karşıya kalırsanız tavanıza birkaç yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.

    5. Ara sıra karıştırmaya ve kahverengi olan yerleri tavanın dibinden uzak tutarak, 30 dakika ile 1 saat arasında pişirmeye devam edin. Unutmayın, ne kadar uzun süre pişirirseniz, malzemeleriniz o kadar çok karamelize olacaktır.

    6. Arada bir malzemelerinizin tadına bakarak, istediğiniz kıvama gelip gelmediklerini kontrol edebilirsiniz.

    7. Malzemeler hazır olunca, tavanızı ocaktan alın ve içine taze rendelediğiniz parmesan peynirini, maydonozu, limon kabuklarını ve limon suyunu serpiştirin.

    alıntı
#31.08.2013 00:19 0 0 0