Malzemeler
1 su bardağı un
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı pirinç
1 çay kaşığı nane
1 fincan nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
1 fincan ayçiçek yağı
1 fincan yeşil mercimek
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 limon
1 yumurta

Yapılışı:
Unun içine bir yumurta kırın ve gerekirse bir-iki çorba kaşığı su ilave edin. Bir fiske tuz attıktan sonra kulak memesinden biraz yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun. Biraz un ile birlikte hamurdan yufka açın. Yufkayı kareler şeklinde kesip mantı gibi katlayın. Nohutu ise akşamdan ıslatın ve daha sonra haşlayarak pişirin ve süzün.
Mercimeği ayıkladıktan sonra bir tencerede üç su bardağı soğuk su ile bir taşım kaynatın. Süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Tencereye tekrar mercimek koyur ve üzerine 2.5 lt. (12 su bardağı) soğuk su ekleyip kaynatın. Ateşi kısın ve kapağı kapatarak, bir saat yavaş yavaş pişirin. İçine ayıklayıp yıkadınız pirinci ilave edip 20 dakika daha ateşte tutun. Kaynayan çorbaya nohut ve yufka parçalarını ekleyip beş dakika daha kaynatın. Tuz ilave edin.

Bir tavada sıvı yağ kızdırın. Nane, acı biber salçası, dövülmüş sarmısağı sırasıyla kızgın yağa atıp karıştırın. Bu karışımı kızgın haldeyken çorbaya ekleyin ve son olarak bir limonun suyu ve nar ekşisini çırparak çorbaya dökün. Bu yemekte taze hamur yufkasının yerine, hazır taze eriş te makarnası da kullanabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 442
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:51
teşekkürler ellerine sağlık
refik Tarih: 25.05.2007 15:35
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 12.05.2007 17:05
[COLOR=orangered]paylasim icin saol, ellerine saglik
eskitoprak Tarih: 11.05.2007 12:47
ellerine saglik