Malzemeler:

- 200 gr bayat ekmek içi
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (60gr)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yumurta
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limonsuyu
Yapılışı:

- Bir tencerenin içine bayat ekmek içlerini küçük parçalara bölüp koyun. Üzerine süt döküp yarım saat bekletin. Bu süre sonunda sırası ile yumurtaları, tozşekeri ve tereyağını konup iyice yoğurun. Hiç pütür kalmayana dek yoğurduktan sonra yağlanmış bir fırın tepsisine 2 parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde yayın. Üzerini kaşığın tersi ile düzleyin. önceden 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirin.
- Bu sırada su ile şekeri bir tencereye koyup karıştırarak kıvamı koyulaşana dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocakdan alın. Soğuması için serin bir yere kaldırın.
- Fırından pişen tatlıyı çıkarıp, sıcakken ılık şerbeti üzerine dökün.
- Şerbeti çekene dek bekleyip kare ya da baklava dilimi şeklinde kesin. Sade ya da kaymak ile servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 492
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:57
eline saglık arkadasım
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:42
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:12
tşk
Serendipity Tarih: 13.06.2007 11:12
teşekkürler SU-PERISI
BoardBeLasi Tarih: 12.05.2007 17:19
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:18
kemal paşayı duymuştum birde server paşamı vardı

teşekkürler
refik Tarih: 05.05.2007 01:40
güzel tariflarin için teşekkürler SU-PERISI