Dünyada Yasaklanan 5 Köpek Irkı

Son güncelleme: 15.09.2013 19:58
  • dünyada yasaklanan köpekler - yasaklanan 5 köpek cinsi - saldırgan köpeklerKöpeklerin yapıları agresif ve sert olabilir. Fakat, unutulmaması gereken şey köpeklerin eğitimlerinde yapılan sert ve kötü muameledir. Köpek, içgüdüsel olarak ailesini korur fakat sahibi az sevgi gösterir, vahşi yetiştirirse daha da agresif olur, vahşileşir. Tüm dünyada bu nedenle yasaklanan köpek ırkları vardır. Aslında sahiplerini yasaklamak gerekmektedir. İşte yasaklı köpekler ;

    Pittbull ; Pittbullar Amerikan savaş köpeği olarak bilinirler. Karşılarında ki insanların iyi ya da kötü olduklarını hemen kavrarlar. Düşman ile karşılaştığında öldürebilir. Sevgi ile büyütülürlerse, sakin ve itaatkar olurlar. Çok fazla bu köpekten zarar gören insan olduğundan dünyada yasaklı bir ırktır.


    Japon Taso Inu ; Japonların dövüş köpeğidir. Acı eşiği yüksektir. Bir kişiye itaat eder hatta diğerlerine üstünlük kurar. Agresif ve tehlikeli bir hayvandır. Çok iyi eğitim alması gerekir. Küçük yaşlarda eğitim almazsa birlikte yaşamak imkansızdır. Kavga ettiğinde diğer hayvan kesinlikle ölür bu nedenle yasaklı bir ırktır.


    Fila Brasileiro ; Brezilya köpeğidir. Açık alan ister evde asla beslenmez. Yabancı insanlar ve diğer köpeklere karşı sinirli ve saldırgandır. Yalnız başına ve sahibi ile mutludur. Hatta sahibine saldırdığı zamanlarda olmaktadır. Dünyanın en cesur köpeği olarak bilinir.


    Dogo Argentino ; Avusturalya başta yaklaşık 15 ülkede yasaklı bir ırktır. Danua dahil olmak üzere bir kaç ırkın karıştırılması ile üretilmiştir. Çok zeki bir köpektir.İyi eğitim alırsa sahibine çok düşkündür. Köpek dövüşlerinde aslanlar ile de kapışması vardır. Agresifliği, sert davranılırsa daha da artar.


    Wolfdog ; Genetiği kurt ile oynanmış bir hayvandır. bazen kurt kadar saldırgan bazende sakindir. Dengesiz bir ırk olduğundan yasaklıdır. Çünkü nerede ne tepki vereceği anlaşılamayan bir köpek ırkıdır. Doğası gereği vahşidir.

    alıntı
#15.09.2013 19:58 0 0 0