Malzemeler:

1/2 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
3-4 adet beyaz veya sarı kuru soğan
1 adet yumurtanın akı
Yapılışı:

1. Soğanları soyun ve 1 cm genişliğinde halka halka doğrayın. Dışında 2 sıra soğan kalacak şekilde soğanların iç kısımlarını çıkarın. (Ben iç kısımlarını balığa koydum, hemen değerlendirmiş oldum.)

2. Yumurta akını bir tutam tuz ile köpürene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kasede un, maden suyu, sıvıyağ ve tuzu mikserle çırpın. İçine yumurta akını ilave edip çatalla karıştırın.

3. Soğan halkalarını bu karışımın içine atın. Kızdırılmış sıvıyağa çatal yardımıyla atıp kızartın.

4. Kızaran halkaları mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Fazla yağlarını emdirerek servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3715
favori
like
share
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:51
[COLOR="YellowGreen"]paylaşım için teşekkürler
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:21
ellerine sağlık
sonbahargibi Tarih: 06.08.2007 20:33
teşekkürler eline sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:34
tarif için teşekkürler:23:
Gönülce Tarih: 12.07.2007 11:29
teşekkürler su-perisi
soğan kızartmasını çok yedim ve çok beğenmiştim
ama yapılışı hakkında bilgim yoktu
teşekkürler sayende öğrendim
hemmen yapacağım
emeğine sağlık canım