Malzemeler:

100 g katı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1/4 limonun suyu
3 yemek kaşığı kakao (Ben Nestle marka kullandım)
2 yemek kaşığı ılık su
2 su bardağı un
Yapılışı:

1. Fırını 175 dereceye ayarlayın ve açın. Kek kalıbını margarin veya tereyağ ile yağlayın. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyin. Elinizle karıştırın. Sütün içine limonu sıkın. (Buttermilk yapmış oluyoruz.)

2. Çırpma kabına oda sıcaklığında yumuşamış yağı bıçakla parçalara bölün (daha kolay çırpmak için), üzerine toz şeker ekleyin ve iyice karışıncaya kadar 5 dakika çırpın.

3. Üzerine yumurtaları kırın ve çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin. Yumurtalar karıştığında süt-limon karışımını (buttermilk) ekleyin, çırparken unu ilave edin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.

4. Hamuru 2 parçaya ayırın. Bir parçasına kakaoyu ekleyin ve üzerine 2 yemek kaşığı suyu dökün. Karışıncaya kadar çırpın.

5. Kek kalıbına yemek kaşığı ile sırasıyla vanilyalı ve kakaolu hamurdan 1 sıra koyun. Üst sıraya da aynı şekilde vanilyalı hamurun üzerine kakaolu, kakaolu hamurun üzerine vanilyalı gelecek şekilde hamuru koyun.

6. Bıçak veya tahta kaşığın sapıyla hamuru sağa sola düz şekilde ve S şeklinde karıştırın.

7. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 559
favori
like
share
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:51
çok güzel emeğine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 29.04.2007 12:11
[COLOR=coral]Ellerine Saglik SU _ PERISI