Oyun Bilgisayarları İçin İşletim Sistemi

Son güncelleme: 24.09.2013 14:32
  • Steamos - Steamos İşletim Sistemi - Oyun Bilgisayarları İçin Steamos İşletim Sistemi - Steamos İşletim Sistemi Hakkında
    noimage

    Valve, dün gece itibariyle Linux tabanlı yeni işletim sistemi SteamOS’i duyurdu.

    Valve firması şu sıralar oldukça hareketli günler geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde Valve'nin üç önemli duyuru gerçekleştireceği ve bu üç önemli duyurudan birinin oyun konsolu ve bilgisayarı bir araya getiren melez cihazı Steam Box olacağı haberleri dolaşıyordu. Bu üç önemli duyurudan ilki ise bugün itibariyle yapıldı. Valve, Linux tabanını kullanan yeni bir işletim sistemi olan SteamOS'i resmi olarak duyurdu.

    Bu duyuru ile birlikte Steam Box'a yönelik ilk adımı atan firmanın yeni işletim sistemi, oyun bilgisayarlarına yönelik oluşturulmuş ve ücretsiz. Bu şekilde TV'lerde oyun deneyimini en kolay ve rahat bir şekilde yaşatmayı planlayan firma, Steam OS'yi destekleyen yüzlerce oyunun şuan da hazır olduğunu söyledi.

    Belirtilene göre 2014 yılında 3000'in üzerindeki Steam içeriğinin de PC'nizden stream yoluyla Steam OS'de çalıştırılabilir durumda olacak. Bunun dışında Valve'nin 25 Eylül tarihinde yani yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla SteamOS yüklü Steam Box'ı tanıtması bekleniyor.

    Alıntı
#24.09.2013 14:32 0 0 0