Malzemeler:

5 adet enginar
2 adet patates(küp küp doğranmış)
2 adet havuç(küp küp doğranmış)
2 adet büyük kuru soğan
1 su bardağı ayıklanmış bezelye
1 limon suyu
1 kaşık un
tuz
2 su bardağ su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
dereotu

Yapılışı:

Zeytinyağını kızdırıp soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşince enginarları üstüne dizin
ve her enginarın üzerine patates, havuç ve bezelyeyi paylaştırın. 2 bardak su, tuz ve 2 kesme şeker ekleyin. Kısık ateşte 2o dakika pişirdikten sonra bir çaybardağında 1 limon suyunu ve 1 kaşık unu karıştırıp sos yapın ve üstüne ekleyin. 15 dakika daha pişirip altını kapatın. Servis kabına alıp üzerine dereotu doğrayın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3715
favori
like
share
refik Tarih: 24.11.2008 17:30
tarif için teşekkürler
allstar94 Tarih: 18.10.2008 11:30
ÇOK SÜPER YEMEKTİR
SU-PERISI Tarih: 05.10.2008 02:02
[QUOTE=goktughan67;2963471]bak bu tarif eksik arkadaşım istersen ben sana bütün zeytinyağlı tariflerini verebilirm
Arkadaşım tariflerde eksiklik yok,belki sizin tarifiniz degişik olabilir.Olmayan tariflerinizi sunabilirsiniz.
goktughan67 Tarih: 05.10.2008 01:26
bak bu tarif eksik arkadaşım istersen ben sana bütün zeytinyağlı tariflerini verebilirm
avril_lavingne Tarih: 19.04.2008 19:32
ama çok ya çok güzel lerrr
COCO Tarih: 17.04.2008 21:39
Cok severim.Paylasima tesekkür.
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:47
SAOLLL TSK
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:14
tarif için teşekkürler
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:31
tarif için teşekkürler:23: