Malzemeler
10 adet oval domates
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
10 gr karanfil
100 gr findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir)
Süslemek için yeşil fıstık, hindistancevizi
2-3 adet limon tuzu
Yapilisi
Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. 5 dakika suda bekletin. Çıkarıp kabuklarını soyun. Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın.
Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun. Ocağın altını kısın.
Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 431
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:32
ilginc tarif için saol
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:54
hıc duymadıgım tatlılar var burda ya
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:53
ne kadar güzel tariflerin var su-perisi ellerine sağlık
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:45
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 17:30
tarifin için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 12.05.2007 16:47
Ellerine, Emegine Saglik
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:19
:20:acaba güzel olurmu :5:
refik Tarih: 05.05.2007 01:36
güzel tariflarin için teşekkürler SU-PERISI