Domates Tatlısı

Son güncelleme: 10.02.2008 23:32
  • Malzemeler
    10 adet oval domates
    1,5 su bardağı toz şeker
    2 adet çubuk tarçın
    10 gr karanfil
    100 gr findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir)
    Süslemek için yeşil fıstık, hindistancevizi
    2-3 adet limon tuzu
    Yapilisi
    Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. 5 dakika suda bekletin. Çıkarıp kabuklarını soyun. Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın.
    Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun. Ocağın altını kısın.
    Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.
#30.04.2007 10:48 0 0 0
  • güzel tariflarin için teşekkürler SU-PERISI
#05.05.2007 00:36 0 0 0
  • acaba güzel olurmu
#08.05.2007 14:19 0 0 0
  • Ellerine, Emegine Saglik
#12.05.2007 15:47 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler
#26.07.2007 16:30 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:45 0 0 0
  • ne kadar güzel tariflerin var su-perisi ellerine sağlık
#08.02.2008 08:53 0 0 0
  • hıc duymadıgım tatlılar var burda ya
#08.02.2008 08:54 0 0 0
  • ilginc tarif için saol
#10.02.2008 23:32 0 0 0