Malzemeler
4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber
Yapilisi
Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin. Karidesleri ayıklayın.
Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın. Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.
Başka bir tavada tereyağını kızdırın. Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın. Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin. Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin.
Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 480
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 14:01
PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:05
teşekkürler ellerine sağlık
XeNTuS Tarih: 21.05.2007 21:51
Paylaşım İçin Saol Eline Sağlık..
BoardBeLasi Tarih: 12.05.2007 16:25
[COLOR=orangered]Ellerine Saglik Su Perisi
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:14
güzele benzio ablacığım yapta yiyelim :78: :46:
refik Tarih: 05.05.2007 01:33
güzel tariflarin için teşekkürler SU-PERISI