Malzemeler
3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr. Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş
Yapilisi
Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim. Un serpelim.
Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım. Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr. kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.
Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım. Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım. Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.
Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim. Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim. Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 742
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:45
eline saglik
MiZaNsEn Tarih: 03.08.2007 01:55
yaw duymadıım yemekler duyuorum :72:

Teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 02.08.2007 15:31
guzele benziyor :78: ellerine saglik....
eskitoprak Tarih: 02.08.2007 14:59
tesekkurler
tekkursun68 Tarih: 02.08.2007 13:38
tesekkurler paylasim icin sagol
Lulu Tarih: 26.07.2007 19:49
teşekkürler
Gönülce Tarih: 04.07.2007 10:05
tariflerin için teşekkürler
refik Tarih: 25.05.2007 15:00
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 08.05.2007 14:35
güzel tariflerin için teşekkürler