Hacamat Metodu Münih'te - Hacamat Tedavisi

Son güncelleme: 18.02.2014 19:55
  • hacamat nedir - hacamat hakkinda - hacamat nasil yapilir

    İnsanlık tarihi kadar eski bir tedavi yöntemi olan Hacamat, artık Münih'te Doğal tedavi Uzmanı Hasan Erkal tarafından uygulanıyor.
    Adnan Tokuç - Münih

    Münih Baader Caddesi 10 numarada faaliyet gösteren 'Doğal Tedavi Uzmanı'' Hasan Erkal, gelen hastalarına Hacamat metodu da uygulayarak, onların sağlıklarına kavuşmaları konusunda katkı sağlamakta.

    Hacamat metodu tarihi çok eskilere dayanan bir tedavi yöntemi. Bardakların vücudun sırt kısmına yapıştırılarak, şişen o bölgeye ufak bir neşter darbesi ile toplanan kanın akıtılması işleminin de bir diğer adıdır Hacamat tedavisi.

    Yılda iki defa yapılmasının sağlık açısından iyi netice verdiğini ve insanı zinde tuttuğunu belirten Doğal Tedavi Uzmanı Hasan Erkal, bu metod sayesinde bir çok hastalıkların önüne de geçilebileceğine vurgu yaptı.

    Hasan Erkal, Hacamatın en bilinen faydaları olarak, migren, romatizma, bel ağrıları, bel fıtığı, bel tutulması, diz ağrıları, yüksek tansiyon, bronşit, astma, baş ağrıları, böbrek rahatsızlıkları, Karaciğer yağlanması, Kalp damar hastalıkları ve sindirim sorunlarını sayabileceğini ve bunun da bilimsel olarak kanıtlandığını ifade etti.

    Hacamat metodunun gayet hijyenik bir ortamda yapılmasının önemine değinen Doğal Tedavi Uzmanı Hasan Erkal, bu hassasiyete önem verilmediği takdirde, çok önemli bazı hastalıklara kapı açılabileceğinin altını çizdi.

    Hacamat tedavi metodunun yanında, geleneksel Çin Akupunktur sistemini de başarı ile uygulayan Hasan Erkal ayrıca, Bitkisel Tedavi Yöntemi ve Osteopati konusunda hizmet verdiklerini belirtti.

    Ünlü Heilpraktiker Lehr İnstitut Lotz Okulu'ndan büyük bir başarı ile 2008 yılında mezun olan Hasan Erkal''ın hastalarının çoğu Arap ve Türkler'den oluşuyor.

    Dil sorunu olmadan gelen Türk hastalarına her türlü yardımı yaptıklarını belirten Hasan Erkal, kendi muayenehanesinde uygulanan tedavi yöntemlerin hastalık bir çok hastalık kasasının ödemediğini ifade ederek, bu tür tedavi masraflarının hastanın bizzat kendisinin karşılaması gerektiğini belirtti.

    Hacamat tedavisinin 5 bardaklık seansını 45 Euro'ya yaptıklarını söyleyen Hasan Erkal, bu fiyatın gayet makul bir fiyat olduğunu ve tedavinin hijyenik ve temiz bir ortamda yapıldığın ifade etti.
#06.10.2013 17:36 0 0 0
  • Ellerine Saglık
#18.02.2014 19:55 0 0 0