Türk ile uğraşılmaz

Son güncelleme: 14.10.2013 15:30
  • Türk ile uğraşılmaz
    Son yıllarda Türk adıyla uğraşmak, Türk'ü horlamak, paradan, kurumlardan Türk adını silmek Atatürk'ün fikir, felsefe ve düşüncesinden her vesileyle uzaklaşmaya çalışmak moda oldu. Ne gariptir bütün bunları yapanlar Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı Mustafa Kemal Paşa'nın kurduğu Cumhuriyetin nimetleriyle yetişmiş, O'nun öncüsü olduğu eğitim sisteminin okullarında okumuş, Cumhuriyetin kurumlarında yer tutmuş insanlardır. Yıllar önce Türkiye'de fikirlerinin iktidar olacağını, değişimin mutlaka gerçekleşeceğini, bunun kanlı mı, kansız mı olacağını şartların tayin edeceğini ifade etmişlerdi. Görünen o ki bu strateji uygulanıyor ve her vesile ile Türk düşmanlığı yapılıyor.
    Kim ne derse desin Türk milletinin lideri Atatürk'tür. Ömrü cephelerde geçmiş, girdiği hiçbir savaşı kaybetmemiş, tarihi ve sosyal gerçeklerin ışığında Cumhuriyeti kurmuş, toplumu bütünüyle gelişmeye odaklamış, milli birliği, bütünlüğü korumak için her türlü tedbiri almış, çalmamış, çaldırmamış, her şeyini millete bağışlamış örnek bir şahsiyet.. O, milleti her vesile ile bölmeye çalışan bazı soytarılara karşı, her şartta milli bütünlüğü güçlendiren sorumlu devlet adamıdır.
    Türk milletinin asaletini, kahramanlığını, dirayetini, fedakârlığını en azılı düşmanları bile ifade etmiştir, etmektedir. Çanakkale'de savaşta yaralanmış İngiliz'i kucağına alıp sağlık çadırına taşıyan Türk'tür. Başka milletlerin yaptığı en hafifinden bu yaralıyı öldürmektir veya daha çok acı çeksin diye yaralı halde bırakıp gitmektir. Türk bunu asla yapmamıştır. Bu tip örnekleri çoğaltmamız mümkündür. Yine bir savaşta yaralı düşmanı merkebe bindiren, kendi yaralarını unutup onu merkepte taşıyan Mehmed'e komutanı "Sen ne yapıyorsun, kendin yaralısın, niye onu merkebe bindirdin sen binsene" dediğinde; "Komutanım o burada misafir" diyen sadece Türk er'idir.
    Bugün bu ülkenin yoksulluk sınırı altında yaşayan milyonlarca vatandaşı var. Anadolu'da en yoğun göç veren iller, yaptığımız her savaşta kan veren, can veren Türk nüfusunun yoğun olduğu bölgelerdir. Ne yazık ki 10 yılı aşkın süredir iktidar olanlar bu illere tek fabrika kurmayı, bu toprağın çocuklarını kendi memleketlerinde iş ve aş sahibi kılmayı düşünmediler. Aylardır Andımız'ı kemirmeye çalışan kafalar Başbakan'ın son paket açıklamasıyla vatan çocuklarına her sabah: "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım" demeyi fazla gördüler. Üstelik Başbakan mitingde konuşurken "Doğruyum dediler olmadık yolsuzluklar yaptılar. Çalışkanım dediler sırt üstü yattılar" mealinde sözler sarf etti. Bu sözleri söyleyenin, Meclis çatısı altında iktidar partisinin milletvekillerine ait dokunulmazlığın kaldırılmasını bekleyen ve yolsuzluk iddiası taşıyan kaç dosya olduğunu bilmesi gerekir. Ayrıca "yattı" dediklerinin birikimini özelleştirme adı ile 54 milyar dolara satarak, bütçe açıklarını kapattıklarını unutmak mümkün müdür?
    Napolyon; "Türkler öldürülebilir ama asla mağlup olmazlar" demiştir. İngiliz Komutan Towsend; "Savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır" , hatıraları Türkçe de basılmış olan Lady Montagu; "Türk kadınlarının en büyük süsü, Türk oluşlarıdır" beyanında bulunmuştur. İtalyan Gianni De Michelis; "Türklerle dost ol ama sakın düşman olma" uyarısını tarihe bırakmıştır. Atom âlimi Einstein; "Türkler cesurdur, anavatanlarını çok sever ve onun için gerekirse canlarını verirler" diyerek çok sağlıklı bir tarif yapmıştır.
    Ne günlere kaldık. Herkes yüzyıllardır bize Türk dedi. Şimdi ise kendi öz vatanımızda bizim kendimize Türk dememiz ayıp oldu.
    Halbuki Türk milleti yazılı tarihten çok önce masalları, destanları ile dünya üzerinde var olmuştur. UNESCO'nun yaptığı bir araştırmaya göre Türk masalları, lider şahsiyet yetiştirme açısından pek çok ülkenin masallarından güçlüdür. Türk dünya sahnesine çıktığı Moğolistan'dan günümüze kadar ayağını bastığı yeri vatan kılmış, eserlerle mührünü vurmuştur. Bugün dünya üzerinde 350 milyon insan Türkçe konuşuyor. Balkanlardan Sarı Denize kadar Türkçe konuşarak seyahat edebilirsiniz. Arap tarihçisi Cahiz; "Türk ile uğraşanın akıbeti berbat olur" diyor. Türk ile uğraşanlara son sözümüz; bu büyük millet neler gördü ve neler yaşadı. Onun büyüklüğünü dünya biliyor. Sizin büyüklüğünüze ise sadece siz inanıyorsunuz.

    Agah Oktay GÜNER
#10.10.2013 09:09 0 0 0
  • Yüreğinize sağlık
#10.10.2013 22:04 0 0 0
  • beğenin için teşekür ederim..
#11.10.2013 08:50 0 0 0
  • Yıllar önce Türkiye’de fikirlerinin iktidar olacağını, değişimin mutlaka gerçekleşeceğini, bunun kanlı mı, kansız mı olacağını şartların tayin edeceğini ifade etmişlerdi.

    "kanlı mı, kansız mı "__Bu söz merhum Erbakan a aitti...Mâlûm Birileri kan döküleceğinden bahsederken ,Erbakan ise onların bu saptamalarının tersine ve eleştirel anlamda "kanlımı olacak kansızmı olacak göreceğiz" demişti..

    peki kanlımı yoksa kansızmı oldu?


    Atatürk’ün fikir, felsefe ve düşüncesinden her vesileyle uzaklaşmaya çalışmak moda oldu.

    Allah katında SÖZ mü verilmişti; Atatürk fikir ,felsefe ve düşüncesinden ayrılınmayacağına dair?

    Ne gariptir bütün bunları yapanlar Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu Cumhuriyetin nimetleriyle yetişmiş, O’nun öncüsü olduğu eğitim sisteminin okullarında okumuş, Cumhuriyetin kurumlarında yer tutmuş insanlardır.

    Bu nasıl bir mantıktır anlamak güç..

    Peki Mustafa Kamal hangi devletin okullarında okumuştu?Hangi Devletin kurumlarında yer tutmuştu?

    Kim ne derse desin Türk milletinin lideri Atatürk’tür.
    Türk Milletine sordun mu peki bunu?

    Sormaya Gerek yok demi..Öyle ya,Sen öyle demişsen öyledir..
    Atatürk de sormaya gerek duymadığından olsa gerek "tek parti" idaresini tercih etmişti zaten...
    Atatürk CHP nin lideridir..Ve CHP de Türk Milletinin tamamını kapsamaz...


    Napolyon şunu demiş..Komutan Towsend bunu demiş...İtalyan Gianni şöyle şöyle demiş..Cahiz böyle böyle demiş
    Bıkmadık yani..Bıkmayızda zaten..
    Adamlar bizi bizden iyi tanıyor..
    "Sırtını sıvazla biraz da poh poh la Mars'a merdiven dayamaya çalışır"

    UNESCO’nun yaptığı bir araştırmaya göre Türk masalları, lider şahsiyet yetiştirme açısından pek çok ülkenin masallarından güçlüdür.
    UNESCO bile bişeyler demiş yani...

    Yani onca liderler Masal kitapları okuyup mu lider olmuşlar..Uyanın arkadaşım ..artık uyanın ..yeter ya..
#12.10.2013 23:41 0 0 0
  • deniz.40 arkadaşın düşüncelerine mazhar olan yazıyı okuduğumda bende bir an galeyana gelip elimde kılıçla atlantiğe kadar koşmak istemedim değil hani...zaten 3-0 galip başlamış yazı mevzuya..:)))...peki kaldırılmasından mutsuz olduğun andımızı hitler dönemi almanyasının her sabah çocuklara okutulan ulusal yeminiyle karşılaştırdınmı hiç,yada faşist mussolini italyasının karagömlekliler örgütünün birlik andıyla...bu ülkede türklükten rahatsız olanda yok türk kelimesini kaldırmaya çalışanda endişelenme...ama türklüğün içinde saklanıp bu milleti yıllardır dayatmalar yapanları bir araştır bakalım yolun hangi kıbleye çıkıyor, şimdi bunların listesini yapmaya gerek yok...etnisite seçilebilen bir şey değildir doğarken; dolaysıyla sonradanda yeminle andla devşirilmesini güdülenmesini düşünmek gülünç olur...yazıda verilen yabancı söylemlere takıldı gözüm türkü ve türklüğü hertürlü taltif eden onore eden...ecdadın büyüklüğünü ve kurduğu medeniyetin gücünü yabancıdan öğreniyorsak eyvah...gamlı kardeşim zaten altını çizmiş...farkında olamadan türklük üzerinden probagandası yapılan roma tipi devlet algısına hizmet etmektesiniz...kutsallaştırılmış devlet ve onun takdis ettiği sembolleri ve ikonları bunlar üzerinden toplumu yönetecek yarı tanrısal otoriteler...bu devlet algısıda oligarşik bir yapıya hizmet etmek adınaydı zaten...türkiyede tasviye olan budur...türkiyede tasviye olan türklük değil roma tipi devlettir...bu millet 1000 senedir tevhid esasıyla yaşar...yani övünmeye geldiği zaman tevhidi esas alıp medeniyet kuran ecdadınla yabancıların dilinden övüneceksin,eleştirmeye geldiğindede muasır medeniyet bu değil diye eleştireceksin...:)...biraz makul olmak gerekmiyormu halen yada makul olabilmek adına biraz okumak klişeleri değil ama tarihi...vatanseverliğin tarifi yanlıştır en başta yaklaşık 30 sene milliyetçilik bilinci terör merkezli olarak inşa edildi bu toplumda...sloganlaştırılmış milliyetçilik üzerinden dem vuran stadyum vatanseveri bol miktarda var bu ülkede 2 renk için ölmeye ölmeye giden..halbuki ülkeyi sevmek ilk önce o ülkeyi nasib edene şükür ve vesile olanlara saygıyla,kendine layık gördüğün saygıyı yaşayan herkeze göstererek,aklını ve vicdanını yaşadığın ülke için seferber ederek olur...ama en kolayı türklük diyorsan o başka tabii...
    sadece türklük üzerinden vatanseverlik ilan ediceksin bu böyle olmaz deyip eyvallah demiyenide hain ilan ediceksin öylemi...?...

    gamlı kardeşin son söylemine bir daha bakın derim..."uyanın"....
#14.10.2013 15:30 0 0 0