Malzemeler
1 kg. lahana turşusu (suyuyla birlikte 1 kg.olmalı)
500 gr. kemikli kuzu kuşbaşı
200 gr.tereyağ
200 gr. nohut (haşlanmış ,soyulmuş)
3 tane kuru soğan
1 limon suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 litre su
Köftesi için;
2 su bardağı iri bulgur
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 çorba kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Bulgur ayıklanıp yıkanır. Üstüne kaynar su dökülüp bulgurun kabarması için biraz bekletilir.
Bulgur kabarınca un, nişasta, yumurta akı, tuz, nişasta ve kuru nane ilave edilip ara sıra su serpilerek yoğrulur.
Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir tepsi unlanır. Köfteler tepsiye konur.
Büyük bir tencerede tereyağ eritilir. Etler biraz kavrulur. Sonra soğan ilave edilip kavrulur.
Salçalar ilave edilir. Turşu ilave edilip biraz kavrulur.
Biraz karıştırıp su, nohut, turşu suyu, limon suyu ilave edilir.
Turşu ve nohutlar pişince tepsideki küçük köfteler ilave edilir. Köfteler pişince servis yapılır.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 439
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:50
teşekkürler ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:22
tarif için teşekkürler:23:
refik Tarih: 25.05.2007 15:40
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
eskitoprak Tarih: 11.05.2007 12:47
sagol
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:21
lahana turşusunu sevmem :5:bana göre değilmiş teşekkürler