Malzemeler;
500gr. brokoli
3 havuç
1 limon
Tuz
Yoğurt + Sarmısak (Eğer isterseniz sarımsaksız yoğurt da dökebilirsiniz ben öyle yaptım)
Sosu için;
Zeytinyağı
Pulbiber
Hazırlanışı;
Yıkanmış temizlenmiş sapları kesilmiş brokolileri tencereye koyun.
1 limonu önce suyunu sıkın sonra doğrayıp içine atın.
Havuçları soyup ince uzun kesip brokolilerin üstüne koyun.
Biraz da tuz atıp kaynar suyu ekliyip kapağını aralık bırakarak haşlayın.
Başka bir kapta yoğurdu sarımsak rendesi ve tuzla pürüzsüz olması için biraz çırpın.
Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın içine pulbiberini atıp biraz çevirin.
Haşlanmış brokoli ve havuçları süzüp içindeki limon dilimlerini alın.
Geniş bir kapta yoğurdu üzerine döküp iyice harmanlayın.