Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
6 patates
1 yemek kaşığı margarin
1 diş sarmısak
500 gr yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Yapılışı

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Süzgece koyup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Daha sonra tavada sıvıyağda patatesleri kızartın. Patatesleri tuzlayıp, pembeleşinceye kadar kızartın. Diğer tarafta bir tencereye 1 yemek kaşığı margarini alın. Kuşbaşı eti tuzlayın ve eriyen yağa ekleyip, iyice kavurun. Daha sonra sarmısağı biraz tuz ile dövüp yarım kilo yoğurtla karıştırın. Servis yapacağınız tabağa patatesleri yayın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu kaşık yardımıyla dökün. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz etleri bırakın. Son olarak bir tavada 1 kaşık sıvıyağ ile 1 çay kaşığı kırmızı biberi kızdırıp, etlerin üzerine gezdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2022
favori
like
share
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:48
güzel tariflerin için teşekkürler