Malzemeler
1 kg yerelması
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
Dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı

Yerelmalarını soyarak suyun içine atın. Yassı veya kuşbaşı şeklinde doğrayıp pişirene kadar su içinde bekletin. Hepsini soyduktan sonra 20 dakika kadar haşlayıp süzün.
Sıvı yağı; yumurta sarısı, hardal, sirke, tuz ve karabiber karışımına yedirin. Biraz su ilave ederek sosu gevşetin. Sosunuzun çorba kıvamına gelmesi gerekmektedir. Sosu yerelmalarına karıştırarak servis tabağına koyun ve soğuk olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 674
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:35
teşekkürler ellerine sağlık
refik Tarih: 25.05.2007 15:41
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:24
:5:yer elmasının salatasını ilk kez duyuyorum, denemek gerek