El Clasico Barcelona Nın

Son güncelleme: 27.10.2013 07:55
  • ispanya ligi 10.hafta tablosu - barcelona real madris maçı - barcelona real madrid açının hikayesi - el clasico
    La Liga'nın 10. haftasında El Clasico heyecanı yaşandı. Barcelona ile Real Madrid Camp Nou'da karşılaştı. Karşılaşmada rakibine oranla daha istekli bir oyun ortaya koyan Katalantemsilcisi zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

    noimage


    Barcelona'ya üç puanı getiren goller, 18. dakikada Iniesta'nın asistinde Neymar ve 78. dakikada Neymar'ın pasında ceza alanı dışından müthiş bir aşırtma vuruşla Şilili yıldız Alexis Sanchez'den geldi. Real Madrid'in tek golünü ise son dakikada Jese kaydetti.

    Karşılaşmanın ilk dakikalarında Real Madrid rakibini kendi yarı alanında kabul eden bir görüntüçizerken, Barcelona ise bilindik bol pasları ile boşluk bulmaya çalıştı. Katalanlar aradığı golü maçın başında Neymar ile 18. dakikada buldu.

    İkinci yarıda Carlo Ancelotti oyuna müdahale etti ve üst üste değişiklikler geldi. 56. dakikada Real Madrid'de Sergio Ramos oyundan çıktı ve Illaramendi oyuna dahil oldu. 61. dakikada da sahda varlığı ile yokluğu belli olmayan Gareth Bale oyundan alındı ve Ancelotti Karim Benzema'yı sahaya sürdü. Fransız golcü 72. dakikada ceza alanı dışından çektiği şut ile gole çok yaklaşırken, direği nişanladı.

    Barcelona'da ise 70. dakikada Cesc Fabregas'ın yerine oyuna dahil olan Alexis Sanchez, 78. dakikada hızlı hücumda ceza alanı önünde topla buluştu ve güzel bir aşırtma ile kaleci Diego Lopez'i avlamayı başardı.

    Real Madrid'de 76. dakikada Angel di Maria'nın yerine oyuna dahil olan Jese de son dakikada farkı bire indiren golü kaydetse de, başkent ekibinin kalan uzatma dakikalarındaki çabası beraberliğe yetmedi ve ev sahibi Barcelona El Clasico'da gülen taraf oldu.

    Bu sonucun ardından Barcelona puanını 28'e çıkartıp, liderliğini sürdürdü. Real Madrid ise 22puanla 3. sırada kaldı ve ezeli rakibi ile arasındaki puan farkı 6'ya yükseldi.

    La Liga'nın 11. haftasında, ligde sadece Osasuna deplasmanında 0-0'lık sonuç ile puankaybeden Barcelona, deplasmanda Celta Vigo'nun karşısına çıakcak. Sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Real Madrid ise evinde Sevilla'yı konuk edecek.
#27.10.2013 07:55 0 0 0