Glutensiz Ekmek

Son güncelleme: 01.11.2013 00:12
  • Glutensiz Mayasız Ekmek Tarifi - Glutensiz Ekmek Nasıl Yapılır - Glutensiz Ekmeğin Yapılışı
    Malzemeler:

    2 bardak Pirinç Unu
    1 bardak Patates Nişastası
    1/2 bardaktan biraz az Mısır unu,
    1/2 bardak Soya Unu (1 kaşık Humus Unu, veya 1 kaşık Patates Unuyla 1/2 bardağa tamamlayın)
    1/2 bardak Glutensiz un (Sinangil, Glutano, vs...) = Yani toplam 4+1/2 bardak un
    1 çay kaşığı sıvı yağ
    1 yumurta (çırpılmış) oda sıcaklığında
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı karbonat (istenirse)
    2,5 bardak süt (veya su) oda sıcaklığında
    Yapılışı:

    Ekmek makinesine sırasıyla; süt, yumurta, tuz, şeker ve yağ,, üzerine un karışımı, kabartma tozu ve karbonat ekleyin (unları ve kabartma tozunu önceden bir yerde karıştırırsanız sonuç daha iyi olacaktır). Ekmek makinesinda, karıştırma esnasında, bir spatula ile karışıma yardım ederek unun iyice karıştığından emin olun. Mayalanma olmadığından, en az bekleme süresi olan programda pişirilebilir. (Mutlaka bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır).
#01.11.2013 00:12 0 0 0