Malzemeler

2 fincan göce (arpa yarması)
3 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
1 fincan un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
Tuz, karabiber
Yapılışı
Göceyi yıkadıktan sonra 2.5 lt (12 su bardağı) su ile 20 dakika pişirin. Çorbanın terbiyesi için ise bir kapta un, yumurta ve yoğurdu karıştırın. Ateşteki çorbanın suyundan üç su bardağı ilave ederek, bulamaç haline getirin. Bu karışımı, kaynayan çorba suyuna yavaş yavaş karıştırarak dökün. Çırpma teliyle durmadan karıştırın. (Terbiyeyi sicim gibi dökerek ve sürkeli karıştırarak çorbaya katın. Çorbanın koyu olabileceğini göz önüne alarak, terbiyenin hepsini bir anda katmamanız gerekir.) Tuz ve kekik attıktan sonra kıvama gelmesini bekleyin ve beş dakika daha hafif ateşte kaynatın. Son olarak tereyağını eritip çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 640
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:52
teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:20
güzel tariflerin için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 06.05.2007 13:40
Ellerine Saglik