Cep telefonunun müzik çalma süresini artırın

Son güncelleme: 06.05.2007 16:53
  • Müzikçalar özellikli cep telefonunuzun müzik dinleme süresini bilmiyorsanız kendiniz hesaplayabilir ve dinleme süresini arttırabilirsiniz.


    Günümüzde MP3-çalarlı cep telefonlarına rağbet gittikçe artıyor. Hem cep telefonu hem MP3-çalar taşımaktansa müzikçalar özellikli cep telefonunu kullanmak tercih edilebiliyor. Özellikle piyasada bulunan 4 GBa varan bellek kapasiteli cep telefonları ve bellek kartı destekli cep telefonları bu yöndeki karasızlığı ortadan kaldırıyor.

    Müzikçalar özellikli bazı cep telefonları kapasiteleri haricinde müzik dinleme süreleriylede geri kalmıyor. Birçok müzikçalar özellikli cep telefonu pil süresi olarak, genellikle 12 ile 20 saat arasında müzik dinleme süresi bulunan MP3-çalarları aratmıyor.

    Müzikçalar özellikli cep telefonu satın almak istediğimizde kullanım klavuzunda, bekleme süresi ve konuşma süresi yazması karşılığında genellikle müzikdinleme süresi belirtilmiyor. Fakat bunu kendiniz hesaplayabilirsiniz. Bunun için telefonun konuşma süresini bilmek yeterli.

    Cep telefonunda orta derecede ses seviyesiyle dinlenen müzik, konuşma süresinin yaklaşık 3 katına eşittir. Örneğin, 6 saat konuşma süresi bulunan cep telefonu, 2,85 katı kadar, yani yaklaşık 17 saat müzik dinleme süresi sunar. Bu süre kısık sesle dinlediğinizde biraz daha artar. Yaklaşık 3,3 kat yani 19-20 saat müzik dinlenebilir. Yüksek sesle dinlediğinizde ise 2,5 katına; o da yaklaşık 15 saat dinleme süresine denk gelir.

    Tabii bütün bu dinleme süreleri, MP3-çalarlarda da geçerli olmak üzere telefonla veya MP3-çalarla oynamadan ve başka bir fonksiyonunu çalıştırmadan geçerli olan sürelerdir.

    Cep telefonlarında müzik dinleme süresini, pili daha güçlü yani mAh değeri daha yüksek pille değiştirerek artırabilmek de mümkün.
#06.05.2007 16:53 0 0 0