Etli Kırmızı Biber Dolması

Son güncelleme: 13.11.2013 20:40
  • etli kırmızı biber dolması nasıl yapılır - kırmızı biber dolması tarifi

    Etli Kırmızı Biber Dolması
    Malzemeler :
    12-14 adet orta boy kırmızı dolmalık biber (boyutlara göre değişebilir)
    300 gr kıyma
    1 adet orta boy soğan
    1 su bardağı pirinç (yıkanmış)
    2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 adet domates
    Tuz, kuru nane, karabiber
    Hazırlanışı :
    Kıymayı derin bir kaba koyun. Üzerine ince ince doğranmış soğanları, yıkanmış pirinci, salça, tuz ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice karıştırın.

    Kırmızı dolmalık biberlerin üst kısımlarını bıçak ile kesin. Biberlerin çekirdeklerini elinizle çıkarıp, temizleyin. Biberleri güzelce yıkayıp, kenara alın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın.

    Kıymalı karışımı kırmızı biberlerin içlerine doldurun. Üst kısımda biraz boşluk bırakın. Aksi halde harç pişerken dışarı taşabilir. Biberlerin üzerlerini domates dilimleri ile kapatın. Diğer yandan küçük bir kaba 1 yemek kaşığı salça koyun. Üzerine 1 su bardağı kadar su döküp, iyice karıştırın.

    Daha sonra biberleri dik ya da yatay olarak yanyana tencereye dizin. Üzerlerine salçalı sosu dökün. Dolmaların yarısına kadar sıcak su ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 35-40 dk kadar pişirin. Biberlere çatalla dokunduğunuzda rahat deliniyorsa dolma pişmiş demektir.

    Etli kırmızı biber dolması piştikten sonra ocaktan alın. Sıcak olarak yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
#13.11.2013 20:35 0 0 0
  • noimage
#13.11.2013 20:40 0 0 0