Karabük Üniversitesi - İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Yüksekokulu

Son güncelleme: 18.11.2013 09:04
  • Karabük Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği iletişim - Karabük Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği tarihçe - karabük myo - meslek yüksek okulları - myo
    İş Sağlığı ve Güvenliği Programında Alınacak Derece
    Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.

    İş Sağlığı ve Güvenliği Program Profili
    İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, hizmet sektörü ve sanayi kuruluşların ihtiyacı olan İş sağlığı ve Güvenliği hizmetlerine yönelik personel yetiştiren ve iş sağlığı ve güvenliği organizasyonunun iş güvenliği uzmanının bir alt kademesinde, iş güvenliği uzmanı zorunlu olmayan işletmelerde ise işletmenin tüm iş güvenliği hizmetlerinini sorumluluğunu üstlenebilecek yetenekte "İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri" yetiştiren bir Programdır.
    - İş sağlığı ve güvenliği kayıt,dosyalama,izleme yönetimine hakim,
    - Felaket bazlı tüm acil durumlarla ilgili yasal prosedür takibi ve uygulanmasını yapabilen,
    - Başta işyeri olmak üzere, profesyonel acil durum kuruluşları ve bölgedeki komşularla haberleşme ve organizasyon konusunda danışmanlık hizmeti sunabilen,
    - Risk analizleri, çözüm önerileri ve buna bağlı planlama ile bütçelendirmelerini yapabilen elemanların yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve birikimin verildiği bir disiplindir.
    Programın ana hedefi; İşyerlerinde risklerin minimize edilmesi, Sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması, Tehlikelerin kaynağında yok edilmesi, Çalışan insanın bu ortamda tüm dikkatini işine vererek kaliteli hizmet üretmesi, Herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukları en aza düşürmek ve işletmenin karlılığı artırmaktır.
    Programın eğitim süresi 2 yıldır.


    İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Mezunlarının İş İmkanları
    Günümüzde çalışan sağlığına verilen önem ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturma; iş sağlığı ve güvenliği alanındaki gelişmeleri hızlandırmıştır. Bu nedenle bütün sektörlerde iş sağlığı ve güvenliği insan kaynakları ihtiyacı doğmuş ve gittikçe de artmaktadır. Son mevzuat değişiklikleri ile iş sağlığı ve güvenliği teknikerlerinin sertifika eğitimi sonrası sınavda başarılı olmaları durumunda "iş güvenliği uzmanı" olmalarının önünü açmıştır. Mezun olan öğrencilerimiz büyük bir bölümü özel sektörde (hizmet sektörü ve sanayinin tüm iş kollarındaki kurum ve kuruluşlar) Tekniker veya İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaktadırlar. Kamu kuruluşlarında da çalışma imkanı vardır.


    İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Mezuniyet Koşulları
    Bu önlisans programından mezun olabilmek için, öğrencilerin:

    • Program müfredatındaki bütün derslerden başarılı olması ve en az 120 AKTS kredi toplaması
    • 4.00 üzerinden 2.5 Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması.
    • 30 iş günü zorunlu stajını tamamlamış olması

    gerekmektedir.


    Adres: KBÜ Meslek Yüksekokulu
    Balıklarkayası Kampusu Karabük

    Telefon : +90 (370) 433 66 03

    Fax : +90 (370) 433 66 04
#18.11.2013 09:04 0 0 0