Brezilya'da gözler onlara çevrilecek

Son güncelleme: 22.11.2013 11:28
  • 2014 Dünya Kupası - 2014 Dünya Kupasıında Türk Futbol Kulüplerinden Katılacak Futbolcular - 2014 Dünya Kupasıında Türk Futbol Kulüplerinden Katılacak Futbolcular Kimler
    A Milli Futbol Takımı'nın katılamadığı 2014 Dünya Kupası'nda, Spor Toto Süper Lig'den muhtemel 21 futbolcu ülkeleri adına mücadele edecek.

    noimage

    Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda yer alacak 32 takım belirlendi. Ay-yıldızlıların vize alamadığı dünya kupasında gözler Süper Lig'de forma giyen futbolculara çevrilecek.

    Türkiye'de futbol kariyerini sürdüren 21 futbolcu, Brezilya'da dünya vitrinine çıkacak. Süper Lig takımlarından Brezilya'ya en çok futbolcuyu Fenerbahçe ve Galatasaray gönderecek.

    Sarı-lacivertli takımda top koşturan Webo (Kamerun), Meireles (Portekiz), Kuyt (Hollanda), Alves (Portekiz) ve Emenike (Nijerya) ülkelerinin başarıları için ter dökecek. Galatasaray'dan ise Dany (Kamerun), Chedjou (Kamerun), Sneijder (Hollanda), Drogba (Fildişi Sahili) ve Bruma (Portekiz) dünya kupasında boy gösterecek.

    Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Trabzonspor'dan 2'şer, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Sivasspor ile Beşiktaş'tan da birer futbolcu dünya kupasında mücadele edecek.

    Fildişi Sahili, Kamerun ve Portekizliler çoğunlukta

    Spor Toto Süper Lig'i Brezilya'da Fildişi Sahili'nden 5, Kamerun ve Portekiz'den 4'er futbolcu temsil edecek
    Gençlerbirliği'nin orta sahası Gosso, Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Drogba, Çaykur Rizesporlu Ousmane Viera ile Trabzonsporlu futbolcular Zokora ve Sol Bamba da Fildişi Sahili takımıyla Brezilya'da sahne alacak.

    Webo, Chedjou, Dany ve Torku Konyaspor'un kalecisi Itandje Kamerun'un başarısı için Brezilya'da olacak. Alves, Meireles, Bruma ve Beşiktaşlı Almeida da Portekiz formasıyla sahaya çıkacak.

    Spor Toto Süper Lig'den Brezilya'ya gidecek muhtemel futbolcular şöyle:

    Fenerbahçe: Webo (Kamerun), Bruno Alves (Portekiz), Meireles (Portekiz), Kuyt (Hollanda), Emenike (Nijerya)
    Galatasaray: Dany (Kamerun), Chedjou (Kamerun), Sneijder (Hollanda), Drogba (Fildişi Sahili), Bruma (Portekiz)
    Torku Konyaspor: Itandje (Kamerun), Gekas (Yunanistan)
    Trabzonspor: Zokora (Fildişi Sahili), Sol Bamba (Fildişi Sahili)
    Çaykur Rizespor: Godfrey Oboabona (Nijerya), Ousmane Viera (Fildişi Sahili)
    Eskişehirspor: Akaminko (Gana)
    Gaziantepspor: Medunjanin (Bosna Hersek)
    Gençlerbirliği: Gosso (Fildişi Sahili)
    Beşiktaş: Almeida (Portekiz)
    Sivasspor: Rafik Djebbour (Cezayir)

    Alıntı
#22.11.2013 11:28 0 0 0