Firefox'u Google Kurtardı

Son güncelleme: 26.11.2013 12:47
  • Motzilla Firefox - Motzilla Firefoxun Yıllık Raporu
    Firefox, yeni raporda "tarayıcı yarışında hala varım" dedi. Bunu sağlayansa; rakibi Google!

    noimage

    Mozilla'nın yeni yayınladığı yıllık raporu, vakfın gelirlerinin bir yıl öncesine göre neredeyse ikiye katlandığını gösterdi. Bu gelirlerin büyük bölümünün kaynağı ise Google'ın Mozilla'ya yaptığı fon desteği.

    Perşembe günü yayınlanan rapora göre Mozilla, 2012 takvim yılında 311 milyon dolar gelir elde etti. Bu, şirketin 2011'dek gelirlerini yüzde 90.2 artırdığı anlamına geliyor. Mozilla, gelirlerini direkt olarak geliştirdiği yazılımlardan elde etmiyor. Zaten Firefox ve diğer Mozilla ürünleri de ücretsiz olarak indirmeye sunuluyor. Vakfın önemli gelir kaynakları arasında Firefox'un dahili arama kutucuğu için ödeme yapan şirketler var.

    Mozilla, sadece Google değil, Amazon, Bing/Microsoft, eBay, Yahoo!, Yandex gibi birçok şirketle arama ortaklığının bulunduğunu söylüyor. Ancak yine de vakfın gelirlerinin sıçrayışında en büyük payın Google olduğunu herkes biliyor.

    157 milyon doları, bir başka deyişe gelirlerinin yüzde 50'sini yazılım geliştirme ve program hizmetleri için harcayan Mozilla'nın fazlasıyla eli açık bir vakıf olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

    Alıntı
#26.11.2013 12:47 0 0 0