Dell* Ubuntu Linux Yüklü PC Satmaya Başlıyor

Son güncelleme: 11.05.2007 03:50
  • Linux şimdiye kadar önemli bir marka tarafından tüketiciye satılan bir akım haline gelememişti. Ama Dell ve Canonical* bugün Ubuntu Linux yüklü PC'ler konusunda işbirliği açıkladılar. Linux daha önce sunucu ve iş istasyonlarında kullanılmıştı ama son kullanıcıya yönelik masa üstülerinde ilk defa yaygın satışa geçiliyor.

    Dell ve Canonical bugün yaptıkları açıklamada* Ubuntu Linux yüklü PC satılmaya başlanacağını bildirdiler. Bu gelişmeye* Dell müşterilerinin Linux desteği ve özellikle de Ubuntu Linux talebi yapan tüketicilerin isteklerinin neden olduğu bildiriliyor.

    Canonical Operasyon Direktörü jane Silber* "Çok heyecanlıyız. Bu Ubuntu için çok iyi bir referans. Son bir kaç yıldan beri oluşturmakta olduğumuz momentumun da kabul edildiği anlamına geliyor. Bundan sonrasında da Linux'un ve özelde Ubuntu'nın masaüstlerine yayılması ve kabulü açısından çok doğru bir yöntem" dedi.

    Daha önce Dell ve diğer donanım satıcıları* işdünyasına yönelik sunucu ve işistasyonlarında Linux satıyorlardı ama tüketicilere yönelik masaüstlerinde Linux ilk defa bu ölçekte satılacak.

    Ubuntu Linux yüklü Dell bilgisayarlar önce sadece ABD'de ve Dell'in web sitesi üzerinden satılacak. Dell mühendisleri* PC'lere halen Ubuntu 7.04 Feisty Fawn yüklüyorlar.

    Dell* bu PC'lere Dell için özel yapılmış versiyonu değil* heryerde bulunan versiyonu yükleyecek.

    Canonical* Dell'in isteyebileceği herhangi bir miktarı karşılayabileceklerini de bildirdi. Ubuntu güncellemeleri makul sürelerde ve düzenli olarak yapılıyor.
#11.05.2007 03:50 0 0 0