Hitler'in Ordusundaki Yahudiler!

Son güncelleme: 13.05.2007 00:30
  • Hitler'in ordusunda Yahudiler de varmış


    20'nci yüzyılın en büyük soykırımını Yahudilere karşı uygulayan Hitler'in ordusunda aralarında general ve amiral rütbesine de yükselmiş Yahudi askerlerin bulunduğu ortaya çıktı. Dil öğrenmek için gittiği Almanya'da arşiv araştırmaları yapan American Military University tarih kürsüsü öğretim üyesi Bryan Mark Rigg, 'Hitler'in Yahudi Askerleri' adlı kitabında Auschwitz'te bile gardiyanlık yapan Yahudiler olduğunu ve bunların da soykırıma katıldığını belgeledi.

    Rigg, toplam 1671'i Nazi-Yahudi'nin ele alındığı kitabında, 161 Yahudi'nin savaşırken öldüğünü, 244'ünün Demir Haçı, 1'i Gümüş Alman Haçı, 19'u Altın Alman Haçı, 18'inin de Almanya'nın en üst düzey askeri madalyalarından Şövalye Haçı ile ödüllendirildiğini anlatıyor.

    ARİYİZ DİYEREK ÖLDÜRDÜLER

    Rigg'e göre orduya katılan ve Nazi Partisi'ne oy veren Yahudilerin pek çoğu Nazi ordusuna katılmanın 'safkan'lıklarını kanıtlamanın yolu olduğunu düşünüyordu ve savaşta yüzlerce insan öldürdü. Çoğu Ari'ler gibi davranıyordu. Bunun nedenleri de ya Nazi hükümetine inanmaları ya da başka türlü davranmaktan korkmalarıydı. Rigg araştırmasında Nazi Partisi'ne üye 4 Yahudi, 15 'yarı Yahudi' ve 7 'çeyrek Yahudi' keşfetti. Bunlardan Heinz Gerlach bir mektupta 'Annem ve babam beni gerçek bir Alman olarak Führer'i ve vatanı sevmek üzere yetiştirdiler' yazarken, Shomo Perel ise 'Hayatta kalabilmek için kılık değiştirmeli, başka biri olmalıyım. Bir Nazi... Böylece bir Nazi haline geldim' diyordu. Benzer şekilde Yahudi bir Yarbay 'Ben küçük bir Nazi'ydim. Hitler'e hayrandım' diye içinde bulundukları durumu anlatıyor.

    (14 Eylül 2006 tarihli Akşam gazetesinden alıntıdır.)
#13.05.2007 00:30 0 0 0