Malzemeler: Bir bağ pazı, bir bağ taze soğan veya buna denk kuru soğan, Bir bağ prasa yaprağı, bir iri domates büyüklüğünde içyağı, dört bardak mısır unu, iki kaşık tereyağı, bir avuç nane, iki kase hamsi.
Yapılışı: Önceden suya konmuş hamsiler kılçıklarından ayıklanır. Bütün sebzeler ve içyağı ince ince doğranır, elenmiş un ve kaynar su ilave edilerek karıştırilır ve ekmek hamuru şeklinde hafifçe yoğrularak mısır ekmeği gibi plekide pişirilir. Pişirmeden önce tuzu kontrol edilmelidir. Hamsi ve içyağı kendiliğinden tuzlu olduğundan tuz ayarı buna göre yapılmalıdır. Hamsili ekmeğin hamuruna su yerine kaymaklı süt ve yumurta katılırsa daha da lezzetli olur. Sıcak olarak yenirse daha lezzetlidir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 492
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:32
tarif icin tesekkurler
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:56
eline saglik
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:45
teşekkürler
refik Tarih: 25.05.2007 15:57
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
kanatsızmelek Tarih: 14.05.2007 13:34
evet bence çok hoş oluyo ben çok severek yiyorum ama herkesin sevicenden emin değilim..sonuçta karadeniz yöresine ait çok hoş bi hamsi çeşidi ama bugüne kadarda çevremde kime yedirdiysem sevmeyen kalmadı...
SU-PERISI Tarih: 14.05.2007 09:46
degişik bir tarif hiç yemeden herhalde güzel olur. teşekkürler