Malzemeler

200 gr tavuk göğsü
2 havuç
2 patates
1 kahve fincanı pirinç
4 adet kornişon
1 limon suyu
1 yumurta
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 sap maydanoz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 domates
5 su bardağı su
Yapılışı:

Tavuğu zar büyüklüğünde ve kare kesip yıkadıktan sonra 1 litre suda 5 dakika kadar kaynatın. Kaynama devam ederken sırasıyla önce pirinci sonra, rendelediğiniz havucu ve patatesleri ekleyin. Daha sonra kornişon turşuyu ince ince doğrayıp kaynayan tencereye atın. 5 dakika sonra ateşi kısın. Ayrı bir tencerede yağın yarısından fazlası ile unu kavurun. Biraz su yedirip çırpma teli ile bulamaç haline getirdikten sonra ocağın altını kısın. Elde ettiğiniz unlu karışıma limon suyunu, yumurtayı ve yoğurdu çırparak ilave edin. Ardından tencereyi ocaktan alın. Bir başka tavada kalan yağı eritip, ince kesilmiş domates ve maydanozu iki dakika kadar pişirin. Bu karışımı ve unlu terbiyeyi çorbanın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberini kattıktan sonra servis yapabilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 372
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:51
teşekkürler ellerine sağlık
refik Tarih: 25.05.2007 15:09
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
eskitoprak Tarih: 22.05.2007 17:14
tesekkurler paylasim icin