O talimatı HSYK verdi

Son güncelleme: 30.12.2013 20:41
  • O talimatı HSYK verdi

    Hükümeti hedef alan operasyonun ikinci ayağını başlatmak isterken, soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın HSYK'dan aldığı talimatla adliye önünde bildiri dağıttığı ortaya çıktı. Bazı kurul üyelerinin 'Sen açıklama yap. Arkandayız' mesajıyla harekete geçen Akkaş'a, HSYK muhtıra gibi açıklamayla destek verdi.

    İstanbul Adliyesi önünde bildiri dağıtarak bu alanda bir ilke imza atan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın, HSYK'da bir gruptan talimat aldığı ortaya çıktı. Savcı Akkaş'ı arayan HSYK yöneticilerinin, 'Sen 'soruşturma dosyam elimden alınıyor' diye açıklama yap. Açıklamanda bize de çağrı yap. Biz de sana destek açıklaması yapacağız' dedikleri öğrenildi. Bunun üzerine adliye önünde bildiri dağıtan Akkaş, önceden hazırlandığı açıklamasının son bölümüne, 'Bu zorlu süreçte en başta meslek büyüklerimiz olmak üzere bütün hukuk camiasından yargı bağımsızlığına sahip çıkmalarını bekliyorum' ifadelerini ekledi.

    Savcı Akkaş'ın açıklama yapmasından kısa bir süre sonra ise HSYK, 'hükümete muhtıra' anlamına gelebilecek bir mesaj yayınladı. 22 üyeden oluşan HSYK'nın açıklamasında 13 üyenin ismi yer alırken, 5 üye muhalif kalmış 4 üye ise toplantıya katılmamıştı. HSYK açıklamasında Muammer Akkaş'ın iddialarına destek verilerek, 'adli kolluk yasası'yla ilgili düzenlemenin anayasaya aykırı olduğu savunulmuştu.

    EMİR 'ABİ'LERDEN

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'ndan habersiz olarak aralarında Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu kişilere yönelik 25 Aralık baskınlarını başlatmak isteyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, kanunlara aykırı yaptığı işlemin durdurulması üzerine, yargı tarihinde eşine rastlanmayan şekilde adliye önünde bildiri dağıtmıştı. Bildiride soruşma yapmasının engellendiğini savunan Akkaş'ın, bunu HSYK'daki 'abileri' ile görüştükten sonra yaptığı belirlendi.

    ÇOLAKKADI'DAN SAKLADILAR

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ise, Savcı Muammer Akkaş'ı, kendisine bilgi verilmeden operasyon yapmakla suçlamıştı. Çolakkadı açıklamasında şu bilgilere yer vermişti: 'Bırakalım faksla, telefonla bildirmeyi iki yıldır hiçbir bilgi verilmeden yürütülen soruşturmalar var. Kayıtlara başka isimler girilmiş ya da hiç kaydedilmemiş. Yani bir savcı isterse yırtar, yok eder, isterse istediği zaman işleme koyar, bilen gören yok. Dedim ki dosyayı iyice, başsavcı vekilimizle beraber okuyun, kapsamlı bilgi verin. Anlaştık, 'bilgi veririz' diye gittiler. Ama sabahleyin geldik ki olay medyada. Soruşturmayı bu şekilde medyaya aktarmak suç değil mi?'

    Nereye çalışıyorsun?

    Muammer Akkaş'ın bildiri dağıtmasını 'militanca' olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, 'Sen nereye çalışıyorsun? Açıkla, yoksa biz açıklarız' diyerek tepki göstermişti.
#29.12.2013 13:37 0 0 0
  • Savcılar soruşturma yürütürken kimseye bilgi vermiyorlarmış..güzel..Herkesi de istedikleri gibi didik didik ediyorlarmış ..o da güzel..Mesela bie işadamını gayri resmi bir iş üzerindeyken yakalayabilirler..Bu da çokgüzel..

    Peki işleme koymazz da kendisi "çözmeye "kalkarsa bu sorunu bir savcı!!!..
    Dosyalara istedikleri gibi müdahale haklarıda var..İstediği belgeyi imha etme haklarıda var.Ve bunun için kimseye hesap verme durumları yok..Çünkü Bilgi vermeyede mecbur değiller..Garip durum..
    Savcılarında mal varlıkları incelenmeli...
#30.12.2013 20:33 0 0 0
  • Savcıların malvarlıkları incelenmeli...

    güzel düşünce.

    Zaten kafasına göre sanki , kendisi olmasa hiçkimse birşey yapamazmış gibi hareket ve tutumiçinde olmaları. Kendisinin amirleri varken , hiçkimseye bilgi vermeden kafasına göre soruşturma yap , takip yap ..istediğini tutukla istediğini karala. Ne güzel....

    sonrada kalkıp görevimi yapmama engel oldular diye çığırtkanlık yap. Adalet sistemi böylelerinin eline kaldıysa işimiz var demektir. Her savcı kafasına göre gizli soruşturmalar yapsa , bir şüphe bile olmadan birilerini karalasa ne olur bu ülkenin hali. İşin ilginç tarafı bu soruşturmayı yapan savcı ,bugünkü açıklamasında : - Ben kimseye bilgi sızdırıp , dosyaları deşifre etmedim.

    Peki cevabını ver sayın savcı efendi.

    dosya sadece sende. Bütün bilgiler senin dosyanda. Kimsenin bilgisi yok. 2 yıldır büyük bir gizlilikle götürdüğün soruşturma. Peki bu kadar sır bir dosya, neden dosya elinden alınmadan önce belli taraftaki basının eline düştü. biri gelip dosyanımı çaldı yoksa bilgisayarına mı sızdı? Sen vermediysen, sen sızdırmadıysan ,,, bu kadargizli b,ir dosya senin elinden nasıl açığa çıktı?

    Utanmadan birde yalan söylüyor. Ben sızdırmadım. Tabii ki inkar etmek zorunda. O zaman bu sorunun cevabını da vermek borç oluyor ona , ki inanalım kendisine. Adalet vermesi gereken bir savcı yalan söylüyorsa derhal savcılıktan ve meslekten menedilmeli.

    Tabii görevini hakkıyla yapanlara sözümüz yok ama bu savcı üzerinde soru i,şareti deçok. Kendini ıspatlayana kadar görevden istifa etmeli.
#30.12.2013 20:41 0 0 0