EKPSS İçin Gerekli Belgeler

Son güncelleme: 31.12.2013 08:44
  • 2014 EKPSS sınavına başvuru yapabilmek için gereken belgeler

    1) EKPSS Aday Başvuru Formu (ÖSYM kılavuz ile birlikte yayınlayacaktır)

    2) 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilen engelli sağlık kurulu raporları

    3) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)

    4) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)

    5) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri

    (Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumlarını; ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olan işitme engellilerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme engelli olarak okumuş olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitme engelli olduğunu belgeleyemeyenler, ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olmuş kabul edilmeyecektir. Sadece kuraya başvuracak adayların bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmez.)

    6) Varsa; 2006 yılından sonra mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan zihinsel engelli adayların, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları, mezun olacakları/oldukları zihinsel engellilere ait okul diplomaları/öğrenim durumlarını gösterir resmî belge (Sadece kura ile yerleştirmeye katılacak adayların, varsa bile, bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmemektedir.)

    Yukarıdaki bilgiler, 2012 ÖMSS sınav kılavuzundana lınmıştır. Bu bilgilerde çok büyük bir değişiklik olacağını düşünmüyoruz.

    Alıntı
#31.12.2013 08:44 0 0 0