Kırmızı Turp Çorbası

Son güncelleme: 30.08.2007 10:03
  • Malzemeler

    600 gr patates
    2 soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 su bardağı sebze suyu
    2 demet kırmızı turp
    1 su bardağı krema
    1 demet taze soğan
    2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    2 çay kaşığı limon suyu
    Tuz, karabiber
    Muskad cevizi


    yapılışı:

    Patates ve soğanları soyup, ufak karelere halinde doğrayın ve 3 -4 dakika kadar tereyağında kavurun. Sebze suyunu karışıma katın ve orta ısıda kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar kaynatın. Bu arada turpları saplarından ayırın, yıkayın ve yapraklarını iri parçalar halinde kesin. Aynı şekilde turpları da iri parçalara bölün ve süzülmeleri için bekletin. Diğer yandan kremanın yarısını bir tutam tuz ile iyice çırpın. Ardından taze soğanları ince yuvarlaklar halinde kesin. Çorbayı turp yaprakları ve kremanın kalanıyla mikserde çırpın ve tekrar kaynatın. Son olarak çorbayı limon kabukları, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın ve krema, turp parçaları ve soğancıklarla beraber servis yapın.
#16.05.2007 17:03 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#22.05.2007 16:14 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:12 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:51 0 0 0
  • turpu normalde sevmemki ,birde çorbası nasıl olur acaba
#30.08.2007 10:03 0 0 0