Malzemeler

4 patlıcan
600 gr kuzu bifteği
4 domates
1 soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Maydanoz

yapılışı:
Patlıcanları alacalı şekilde soyup 1,5 cm kalınlıkta ve uzun oval şeklinde dört dilim halinde kesin. Acısını Patlıcanları alacalı şekilde soyup 1,5 cm kalınlığında ve uzun oval şekilde dört dilim halinde kesin. Acısını almak için tuzlayıp 15 dakika bekletin. Diğer yanda soğanı ince ince doğrayın, domatesleri soyup tavla zarı şeklinde doğrayın. Maydanoz temizleyin ve ince ince kıyın. Kuzu bifteklerini dört parçaya kesip döverek inceltin. Soğanları iki çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Domates parçalarını ekleyip 5-6 dakika pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve ezilmiş sarmısağı ilave edip sıcakta bekletin.
Patlıcanları bol suda yıkayıp iyice süzün. Kalan zeytinyağıyla, patlıcanları tavada kızartın ve üzerlerine tuz, karabiber serpin. Etleri tavada veya ızgarada kızartarak pişirin. Sıcak patlıcanları servis tabağına dizin. Üzerine domates ezmesi dökün ve etleri yerleştirin. En üste maydanoz serpip sıcak olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 457
favori
like
share
refik Tarih: 25.05.2007 16:01
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
eskitoprak Tarih: 18.05.2007 14:11
yine karnim ac yahu :85: :85:
BoardBeLasi Tarih: 18.05.2007 14:00
Ellerine Saglik
eskitoprak Tarih: 17.05.2007 16:48
karnimda bir actik simdi olsada yesek :78: :78: :78: