Skleroderma Belirtileri Nelerdir

Son güncelleme: 24.01.2014 08:13
  • Skleroderma belirtileri nelerdir?


    Günümüzde nadir görülen ve kronik bir şekilde seyir eden bağ dokusu eklemlerinin etrafında, ciltte, iç organlarda bulunan ve destek sağlayan skleroderma, bir dokusu hastalığı olarak husule gelmektedir. Yunaca’da sert cilt anlamına gelen skleroderma, yalnızca ciltte değil, vücudun bazı organlarında da rahatsızlıklar ortaya çıkmasına sebep oluyor. Tüm bu rahatsızlıklar skleroderma hastalığının belirtileri olarak tanımlanmaktadır. Peki nedir skleroderma hastalığı belirtileri?
    skleroderma-belirtileriSkleroderma belirtileri
    Bitkinlik, cilt renginde değişiklik, ciltte kalınlaşma, parmaklarda ağrı ve yara oluşumu, parmaklarda daha çok sabahları ortaya çıkan şişlikler, cildin parlak görünümü, vücudun çeşitli bölgelerinde çıkan kılların dökülmeye başlaması gibi şikayetlerin tümü skleroderma hastalığının belirtileri olmaktadır. Skleroderma hastası elini yumruk yapmakta zorlanır, gözlerini tam olarak kapatamaz, ağzını tam olarak açamaz, soğuk havaya ve duygusal strese karşı hassasiyeti olur.

    Skleroderma hastalarında görülen tüm belirtiler bu kadarla da bitmiyor. Bu nadir görülen ancak çok ciddi olan skleroderma hastalığının diğer belirtileri ise şöyledir:

    Cilt yüzeyinde görülen ince kan damarları
    Cildin altındaki beyaz kalsiyum yumruları
    eklem iltihabı
    Kas güçsüzlüğü
    Eklemler üzerinde yaralar
    Gözlerde ve ağızda kuruluk
    Sindirim sorunları
    Kalp ve akciğer sorunları
    Böbrek sorunlar
#24.01.2014 08:13 0 0 0