Skleroderma Nedenleri

Son güncelleme: 24.01.2014 08:13
  • Nadir olarak husule gelen bir bağ dokusu hastalığı olan skleroderma hastalığı cilt renginde değişiklik, cildin kalınlaşması, elin yumru yapılamaması, gözlerin tam kapanamayıp ağzında tam açılmaması, parmaklarda şişlik, vücut kıllarında dökülme, parmaklarda yara ve ağrı, cilt renginin parlaklaşması gibi belirtilerle kendini ifşa eden bir hastalıktır. skleroderma hastalığı ne kadar nadir görülen bir hastalık olsa da, oldukça ciddidir. Peki skleroderma neden olur? skleroderma hastalığına yol açan durumlar nelerdir? Hangi faktörler skleroderma hastalığı riskini arttırır?
    skleroderma-neden-olurSkleroderma neden olur?
    Ne yazık ki skleroderma hastalığının neden husule geldiği bilinmemektedir, ancak bu hastalığın vücudun çok fazla kollajen üretmesinden dolayı ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bir vücut proteini olan kollajen, gereğinden fazla miktarda üretildiği zaman, vücudun dokularında birikmeye başlayacak ve bu durumda kalınlaşma ve sertleşme gibi sorunları meydana getirecektir. Bu nedenle hastanın cildinde kalınlaşma olduğu düşünülmektedir.

    Uzmanlar aşırı kollajen üretimine neyin sebep olduğunu ise kesin olarak bilmiyorlar, fakat vücudun bağışıklık sisteminin bu durum üzerinde rol oynadığından şüphe ediyorlar. Aşırı miktarda kollajen üretimi yalnızca cildi değil, kan damarlarını ve diğer organları da olumsuz etkilemektedir.
#24.01.2014 08:13 0 0 0