Göz Ağrısına Ne Yapmalı

Son güncelleme: 24.01.2014 08:27
  • Göz ağrısına ne yapmalı?

    Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan göz görmemizi sağlamada etkili olduğu için, gözde husule gelecek her türlü olumsuz ve alışılmadık durumlar karşısında hepimiz endişeye kapılır. Göz ağrısı yaşamakta bu olumsuzluklardan bir tanesidir ve neden göz ağrısı çekildiği hemen hepimiz tarafından merak edilmektedir. Göz ağrısı yaşayanlardansanız, sizlere göz ağrısında ne yapılması gerektiğinden bahsedelim. İşte göz ağrısına iyi gelecek öneriler.
    goz-agrisinda-yapilmasi-gerekenlerGöz ağrısında yapılması gerekenler
    Göz ağrısının geçmesi için öncelikle göz ağrısına neden olan faktörün bilinmesi gerekir ve ardından sebebe yönelik tedavi girişimlerine başlanır. Eğer ki göz ağrısına bağ ağrısı ve belli ataklar eşlik ediyorsa, mutlaka sorun uzman bir hekim tarafından tedavi edilmeli, kişi evde başka hiçbir yöntem uygulamamalıdır.
    Göze cisim kaçmasından dolayı göz ağrısı mevcutsa, göz ılık suyla bol bir şekilde yıkanmalı ancak gözü yıkarken ovalamamaya ve bastırmamaya dikkat etmemiz gerekir. Göz ağrısı uykusuzluk probleminden kaynaklı olarak da ortaya çıkabilir. Eğer ki göz ağrısının bu sebepten kaynaklandığını düşünüyorsanız, tahmin edebileceğiniz gibi uykunuzu düzene sokmalısınız.

    Okuma ve tv seyretme mesafesi, göz enfeksiyonları, bilgisayar ekranına gün içinde aşırı bakma gibi çeşitli nedenlerde göz ağrısına yol açmaktadır. Bu durumda göz ağrısı için yapmamız gerekenler oldukça basittir. Göz enfeksiyonundan dolayı oluşan göz ağrısına enfeksiyon giderici ilaç ve kremler kullanılmalı, tv, kitap ve bilgisayar mesafesi gözde ağrı meydana getirmeyecek şekilde iyi ayarlanmalıdır.
    Uzman hekimin önerdiği ilaç ve jeller göz ağrısı sorununu en etkili şekilde ortadan kaldıracaktır. Beslenmeye dikkat etmeli ve göz sağlığını koruyan A vitamini bakımından zengin yiyecekler tüketilmelidir.

#24.01.2014 08:27 0 0 0