Diş Eti Kamaması

Son güncelleme: 24.01.2014 08:30

  • Diş eti kanaması neden olur?

    Diş eti kanamasının nedenleri oldukça çeşitli olmakta ve bu nedenlerin başında ise vitamin eksikliği gelmektedir. Vücutta C, K, B-12 vitaminleri, niyasin ve folik asit eksikliği olması diş eti kanamalarının en önemli sebepleridir. Bu besin maddelerinin eksikliğinin yanı sıra, kullanılan bazı ilaçlar, genetik faktörler, yaş ve stres gibi hususlarda diş etlerinde kanamaya yol açmaktadır.
    dis-eti-kanamasinin-nedenleriDiş eti kanamasının nedenleri
    Sigara gibi tütün maddelerinin sık ve çok kullanılması da diş eti kanaması nedenleri arasında yer alıyor, çünkü tütün ürünler, dokulara ve damarlara zarar veriyor, beslenmelerini engelliyor. Kötü beslenme alışkanlığı pek çok soruna sebep olduğu gibi diş eti kanamalarına da yol açmaktadır. Ayrıca geceleri uyurken diş gıcırdatmak da diş eti kanaması sebebidir.

    Gebelik döneminde dişler çok hassaslaştığı için, bu dönemde de diş eti kanamalarıyla sıkça rastlanır. Tüm bu diş eti kanamalarının nedenlerinin yanı sıra dişleri kötü etkileyen bir takım sağlık problemleri de diş eti kanamalarına sebebiyet verebiliyor. Diyabet, lösemi, romatizmal artrit veya kalp damar hastalıkları buna bir örnektir.
#24.01.2014 08:30 0 0 0
  • Diş Eti Kamaması Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 24.01.2014 08:30