İskemik Kalp Hastalığı

Son güncelleme: 24.01.2014 08:31
  • İskemik kalp hastalığı belirtileri


    İskemik kalp hastalığı, ateroskleroz ya da arterlerin kan akışını engelleyecek nitelikte sertleşmesinden kaynaklı olarak husule gelen bir rahatsızlık olmakta ve bu rahatsızlığa bazı zamanlar yüksek tansiyon hastalığının varlığı da sebep olmaktadır. İskemik kalp hastalığının ortaya çıkması sonucunda kalp krizi riski de yükseldiği için bazı hastalar kalp krizi geçirmektedir. İstemik kemik hastalığının belirtileri hissedilmeye başladığı gibi kalp uzmanına başvurulmalı ve tedavi için gerekli adımlar geç kalınmadan uygulanmalıdır. Peki nedir iskemik kalp hastalığı belirtileri:
    iskemik-kalp-hastaliginin-belirtileriİskemik kalp hastalığının belirtileri
    İskemik kalp hastalığı yaşayan kişilerde husule gelen belirtiler kol, sırt, boyun ve çene bölgesine doğru göğüsten yayılan ağrılardır. Göğüste başlayıp bu bölgelere doğru yayılan ağrılar iskemik kemik hastalığını işaret ediyor, bu belirtilere dikkat etmek lazım. Ayrıca bu ağrıya bulantı, terleme ve baş ağrısı da eşlik edebilir.
    Terleme, bulantı ve baş ağrısı gibi belirtiler göğüs ağrısı olmadan da ortaya çıkabilir. Düzensiz atan nabız, sürekli yorgunluk hali, halsiz kalma gibi şikayetlerde iskemik kalp hastalığının belirtileri oluyor. Bu belirtileri aynı anda ya da birkaçını yaşıyorsanız tıbbi değerlendirme için uzman doktora gidilmelidir.
#24.01.2014 08:31 0 0 0