Göz Kenarındaki Yağ Bezeleri

Son güncelleme: 24.01.2014 08:36
  • Göz kenarındaki yağ bezeleri nasıl geçer?


    Gözlerimizin çevresi vücudumuzu saran derinin en ince ve en hassas olduğu bölgedir ve bu sebeple bu bölgede yoğun bir şekilde hareket eden oldukça fazla kas mevcuttur. Gözü çevreleyen kemiklerin koruduğu bölge aynı zamanda vücudun yağ bakımından en yoksun olduğu bölgedir. Fakat göz kapağı ve kirpik altlarında istenmeyen yağ torbacıkları husule gelebiliyor. Cildi kötü etkileyen her durum göz kapağı ya da kirpik altlarında bu yağ bezelerinin ortaya çıkmasını tetiklemektedir. Peki göz kenarındaki yağ bezlerinin geçmesi için ne yapmak gerekir? Göz çevresinde bulunan yağ torbacıklarının tedavisi nasıl olur? İşte cilt ve güzellik uzmanlarından bu soruların yanıtları.
    goz-cevresi-yag-bezelerinin-tedavisi

    noimage
    Göz çevresi yağ bezelerinin tedavisi
    Öncelikle cildiniz için kesinlikle yağ içeren göz temizleyici ürünlerden kullanmamalısınız. Çünkü göz torbacıklarının oluşma sebebi, göz çevresindeki yağlardır. Bu nedenle cildiniz yağlı bir yapıda ise bundan dolayı göz çevresindeki yağ torbacıkları ortaya çıkıyor olabilir. Bir dermatoloji uzmanından bu konuda yardım alabilirsiniz.
    Yüzün kirli olması, bulunduğunuz ortamda sigara içilmesi, lens kullanımı esnasında elleri iyice dezenfekte etmemek, makyaj malzemelerinin sağlıksız olması ve daha birçok faktör göz çevresi yağ bezelerini meydana getirir.

    Göz çevresi yağ bezelerinin tedavisi için yaşınız genç ise eczanelerden sıvı temizleyici ürünlerden alıp kullanabilirsiniz. Yaşı olgun olanlar ise nemlendirici mineral yağları kullanabilirler. Bu ürün aynı zamanda yaşı olgun olanların göz çevresinde koruyucu bir zar oluşturacaktır. Eğer ki göz çevresi yağ bezelerine doğal çözüm arıyorsanız, o vakit papatya çayı ile göz banyosu yapabilirsiniz.


#24.01.2014 08:36 0 0 0