Kırmızı Biberin Faydaları

Son güncelleme: 24.01.2014 08:58
  • Kırmızı biber


    Sağlık açısından mütenevvi faydaları bulunan kırmızı biber, mutfaklarımızdan asla eksik etmemiz, beslenmemizde düzenli bir şekilde yer vermemiz gereken yiyeceklerden bir tanesi olmasının yanı sıra, son dönemlerde kanseri yüksek oranda önleme gibi bir özelliği bulunduğuna dair söylemler aldık. Kırmızı biber kanseri ölüyor mu diye merak ettik ve bizim gibi sizlerde merak edersiniz diye küçük bir araştırma yaparak uzmanlarından sorumuzun yanıtını aldık. İşte kırmızı ve kanser hastalığı arasında ilişki.

    Kırmızı biber

    noimage


    Kırmızı biber kanseri önler mi?

    Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden olan kırmızı biber nasıl ki acı tadı ile ağzımızı yakıp kavuruyorsa, pek çok hastalıkları da aynı şekilde yakıp kül etmektedir. Kanser hastalığı da bunlardan bir tanesidir. Çağımızın kabusu haline gelen kanser hastalıklarında kanser hücrelerini kırmızı biber yok etmektedir.

    Kırmızı bibere acısını veren ‘capsaicin’ maddesi enerji üretmekten sorumlu mitokondriye saldırmaktadır. Bu saldırı sonucunda ise vücuttaki kanser hücrelerinin ölümü gerçekleşir. Yapılan araştırmalarla öğrenilen capsaicin maddesinin kanser hücrelerini parçalayarak yok etmesi kanser hastalarına umut ışığı oldu. Uzmanlar aşırıya kaçmadan kırmızı biberin düzenli tüketilmesini önermekteler.
#24.01.2014 08:58 0 0 0