Börülcenin Faydaları

Son güncelleme: 24.01.2014 09:03
  • Daha çok ege bölgesi halkı tarafından sıkça tüketilmekte olan börülcenin sağlık açısından o kadar önemli faydaları bulunuyor ki, uzmanlar börülcenin düzenli bir şekilde yalnızca Ege halkı tarafından değil herkesçe tüketilmesini önermekteler. Akkız, Karnıkara ve Sarıgöbek gibi farklı çeşitleri bulunan börülcenin yararlarını okuduğunuz zaman sizde uzmanların görüşlerine katılacak ve börülceye mutfağınızda yer vereceksiniz. İşte börülcenin faydaları:

    noimage

    Börülcenin faydaları
    Börülce protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, niasin gibi besin değerleri ihtiva etmektedir. Börülcenin içerdiği bu besin maddeleri sağlık açısından son derece büyük yararlar sağlamaktadır.
    Börülce yüksek oranda lif içermekte olduğundan kolesterol üzerinde olumlu değişimler yaratmaktadır. Yüksek lif oranına sahip olan börülce kandaki insülin seviyesinde de olumlu bir etki göstermektedir. Ve yine bu yüksek oranda ki lif özelliği ile kabızlık sorununa da engel olmaktadır.

    Demir ve potasyum açısından da zengin olan börülce mutlaka diyet menüsünde yer alması gereken bir gıdadır. börülce diyete zenginlik ve çeşitlilik katar, daha sağlıklı kilo verilmesine yardımcı olur.
#24.01.2014 09:03 0 0 0