Cilt güzelliğini Bozan Şeyler

Son güncelleme: 24.01.2014 09:07
  • Cildimiz en doğal giysimiz olduğu için güzel görünmenin en temel ve değişmez kurallarından birisi, cilde sağlıklı ve düzenli bakım uygulanması ve aynı zamanda cildin içeriden gıdalarla beslenmesidir. Ancak cilt güzelliği için yalnızca bunları düzenli yapmakta pek işe yaramıyor, çünkü pek çok dış etken cildin güzelliğini bozabiliyor. İşte merak edenler için cilt güzelliğini bozan şeyler;


    noimage

    Cilt güzelliğini neler bozar?
    Cilt güzelliğinin bozulmasında en çok etkisi bulunan faktörlerin başında stres gelmektedir. Stres cildin güzelliğini olumsuz bir şekilde etkilemekte ve sivilcelerin artmasına sebep olmaktadır. Cildinizin stresten ötürü kötü durumlarla karşılaşmasını istemiyorsanız, kendinize stresten uzak bir yaşam tarzı seçmelisiniz.

    Sigara kullanımınında cilt güzelliğine ciddi zararları bulunmaktadır. Sigara cildin soluk ve yaşlı görünmesine sebep olur. Uykusuz kalmak, sivilceleri patlatmak, yanlış cilt kremleri kullanmak ve güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalmakta, cilt güzelliğini bozan şeyler arasındadır. Cildinizi tahriş edecek maddelerden de uzak durmalısınız. Bakımsızlık cildinizin kötü görünmesine sebep olur. Haftada bir kere peeling uygulamalı, cilt tipine uygun nemlendirici kullanmalı ve cilde iyi gelen besinleri tüketerek dıştan olduğu kadar içten de cildinize destek olmalısınız.

    Bir önceki Egzama için zeytinyağı tedavisi başlıklı konumuzda egzama tedavisinde zeytinyağı, egzamaya zeytinyağı sürülürmü ve zeytinyağı egzamaya iyi gelirmi hakkında bilgiler sunulmuştu.

#24.01.2014 09:07 0 0 0