Tükürük Bezi Tümörü

Son güncelleme: 24.01.2014 09:12
  • İyi ve kötü huylu olarak iki farklı çeşitte farklı belirtilerle tükürük bezi tümörleri kendilerini ifşa etmektedir. İyi huylu tükürük bezi tümörlerinde ağrısız e büyüme hızı oldukça yavaş olan şişlikler görülürken, kötü huylu olanlarda ise ağrı, yüz felci, deri renginde değişiklik ve hızlı bir şekilde büyüyen şişlikler husule gelir. Bu şikayetleri yaşıyorsanız eğer tükürük bezi tümörünün tedavisi için uzmanların yolunu tutmalı ve sizi rahatsız eden bu sorundan kısa sürede kurtulmak için elinizden geleni yapmalısınız.
    noimage
    Tükürük bezi kanseri ameliyatı
    Genellikle tükürük bezi tümörünün tedavisi için cerrahi operasyonlara başvurulmaktadır. Tükürük bezi ameliyatı öncesinde muayene, ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi veya manyetik rezonans, iğne biyopsisi gibi tanı yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemler hem tanının konmasında yardımcı olur hem de tükürük bezi tümörü hakkında detaylı bilgi verir. İşte tükürük bezi tümörünün ameliyatı nasıl yapılır sorunuzun yanıtı:

    Tükürük bezi tümörü ameliyatında eğer tümör iyi huylu ise başka hiçbir ek tedaviye gerek duyulmaz. Ancak kötü huylu olan tükürük bezi tümörünün ameliyatı sonrasında radyoterapi veya kemoterapiden de faydalanılmaktadır. Tükürük bezi tümörü ameliyatında eğer tümör çok büyük değil ise ameliyat kısa süre içinde yapılır ve hasta eski sağlığına yine aynı hızda kavuşur.
#24.01.2014 09:12 0 0 0