Yutak

Son güncelleme: 24.01.2014 09:14
  • Yutak denilen vücut bölümü, sindirim sisteminin yemek borusu üzerinde kalan kısım olarak tanımlanmakta ve her organda tümör oluşma riski bulunduğu gibi yutak denilen bu kısımda da tümör oluşma ihtimali yüksektir. Tıp dalında “farenks” diye tabir edilen yutak tümör ile karşılaştığı zaman bireylerin bir takım şikayetler yaşamasına sebebiyet verir. Tüm bu şikayetler ise yutak kanserinin belirtileri olmaktadır. Peki nedir yutak kanserinin belirtileri diyorsanız işte yanıtı:


    noimage
    Yutak kanserinin husule gelmesinde özellikle sigaranın rolü büyüktür. Sigara kadar yutak kanserinin nedenleri arasında aşırı alkol kullanımında etkisi büyüktür. Yutak kanseri olan hastaların yaşadığı şikayetler arasında boğaz ağrısı, boğazda yabancı cisim varmış gibi hissedilmesi yer alır.

    Yutak kanserinin diğer belirtileri ise boğazda şişlik, yutkunma güçlüğü çekme, bir şeyler yerken yutkunma esnasında ağrı hissedilmesi de söz konusudur. Tüm bunların yanı sıra yutak kanseri belirtileri kulak ağrısı, öksürük, seste değişiklik ve boyunda şişliktir.

    Bir önceki Burun tümörü belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda burun içi ve sinüs tümörleri belirtileri, burun tümörlerinin belirtileri ve burun tümörü nasıl anlaşılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
#24.01.2014 09:14 0 0 0