Ağızda Yara Çıkması Nedenleri

Son güncelleme: 24.01.2014 09:16
  • Ağızda yara çıkması nedenleri


    Ağızda yara çıkması zaman zaman hepimizin başına gelen sorunlardan biri olmakta ancak geçmeyen ve ciddi manada rahatsızlık veren ağız yarasının nedenleri bilinmeli ve tedavi için tıbbi yardım alınmalıdır. Ağızda yara çıkmasının nedenleri hakkında bilgilenmek için doğru adrestesiniz. Yaşadığımız bu acılı sorunun sebeplerini uzmanların görüşleriyle sizlerle buluşturuyoruz. İşte ağızda yara çıkmasının sebepleri.


    noimage

    Ağızda yara çıkmasının nedenleri
    Ağızda çıkan yaraların ilki uçuklar olurken ikincisi ise aft denilen ağız içi yaralarıdır. Aftlar yalnızca ağız içinde husule gelirler ve kesinlikle bulaşıcı değildirler. Aftlar virüs kaynaklı değildir ancak uçuk virüs kaynaklı olarak ağızda ortaya çıkmaktadır. Uçuklar aftların tam aksi ağız dışında meydana gelirler. Ancak nadirde olsa ağız içinde ve özellikle damakta ortaya çıktığına da rastlanmıştır. Dudak kenarları ve dudak altları genellikle uçukların görüldüğü bölgelerdir. Aftlar bulaşıcı değildir ama uçuk bulaşıcıdır.

    Ağızda çıkan bu yaraların husule gelmesinde stresin, bir takım yiyeceklerin, diş macunlarının, sistemik hastalıkların, demir eksikliğinin, sigara kullanmanın, B12 vitamin eksikliğinin, ağız içi bakımının yetersiliği gibi pek çok faktörün rolü bulunmaktadır. Tuzlu ve baharatlı yiyecekler, asitli içecekler, strese sebep olan hastalıkların vuku bulması, travma, behçet hastalığı, genital ülser, içinde SLS bulunan diş macunları gibi pek çok şey ağız yaralarının sebepleri arasındadır.




#24.01.2014 09:16 0 0 0