Yumurtasız Rende Tatlısı

Son güncelleme: 24.01.2014 12:53

  • Gerekli Malzemeler:

    4 su bardağı un
    1,5 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
    1 fincan sıvıyağ
    1 paket kabartma tozu
    Su ( 1 su bardağı kullandım una ve koyduğunuz yağa göre değişebilir )
    Tuz
    Kızartmak için zeytinyağ (sıvıyağ)
    noimage
    Şerbet için :
    (Önceden şerbetim olduğu için tam ölçü tutmayabilir fazla söyleyebilirim ziyan yok cam kavanozda dolapta durdurabilirsiniz)

    2 ,5 su bardağı şeker
    2 ,5 su bardağı su
    5 damla limon suyu

    Yapılışı:
    Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
    Unu , kabartma tozunu , tuzu, terayağ ve sıvıyağı iyice karıştırın. Daha sonra suyu ilave edin. Hamur poğaça hamurundan biraz daha sert olacak.
    Hamuru iyice yoğurun ve 5 dakika dinlendirin daha sonra ceviz büyüklüğünde koparıp parmak şekli veriniz . Rendenin veya süzgecin üzerine koyunuz inceltin resimdeki şekli dürer gibi şekli veriniz. Daha sonra bol kızgın yağa atıp nar gibi oluncaya kadar iyice kızartın.
    İsterseniz şerbete koymadan da yiyebilirsiniz secenek size kalmış. :) Şerbetin içine atıyoruz bir iki defa karıştırıp servis tabağına alıyoruz.

    Üzerine istediğiniz üzere antepfıstığı , ceviz veya fındık hindistan cevizi serpebilirsiniz .

    Afiyet şifa olsun

    NOT:Hamur çok yumuşak olmayacak. birde rendenin üzerinde basarken ince olacak ve çok kızarması lazım ve şerbetin içinde çok durmayacak kızartıp içine attığınız anda hemen bir kaç kez çevirip sonra servise alıyorsunuz
#24.01.2014 12:53 0 0 0