Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası

Son güncelleme: 24.01.2014 13:15
  • Malzemeler

    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 küçük çay bardağı arpa şehriye
    1 küçük havuç
    2 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı reyhan veya nane
    1 tatlı kaşığı nar veya sumak ekşisi
    5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    Nasıl Yapılır?

    Mercimeği akşamdan soğuk suyla ıslağa koyun.
    Ertesi gün, havucu ince ince doğrayın. Tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin.
    Kaynamaya başlayınca mercimeği ve şehriyeyi ekleyin.
    Diğer tarafta soğanı küp küp doğrayın. Yağla beraber yakmadan kavurun. Salçayı ekleyin.
    En son reyhanı ve nar ekşisini de ekleyip ocağın altını kapatın. Bu sosu kaynamakta olan çorbanın içine ilave edin. Tuzu da bu esnada ekleyin.
    Şehriye ve mercimekler yumuşayınca altını kapatın.
    Suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
    Afiyet şifa olsun.

#24.01.2014 13:15 0 0 0